Lister

Parkerings­forvikling­er

Ektepar etterlyser bedre merking

- Av Bjørn Hoel

John Terje Knutsen og kona Sherry nekter å betale parkerings­boten de fikk etter å ha parkert utenfor sitt eget hus i Bekkeveien i Farsund 13. juli.

– Det kommer jeg aldri til å akseptere. Her har det stått parkert biler i alle år, også lenge før vi flyttet hit, sier John Terje Knutsen, som har bodd i Bekkeveien ved Kjørestad, med kona Sherry, siden 2011.

Han synes dessuten at kommunen bør sende folk for å tegne opp hvor det skal vaere mulig å parkere og ikke.

– Ifølge en nabo så var det tydelig markering her tidligere. Da var det felt hvor det det ble anvist både hvor man kunne parkere, og ikke. Men etter at man fikset opp her, så har det meste forsvunnet, og det har ikke blitt markert opp igjen, sier Knutsen.

Han sier at det for to år siden ble lagt ned noen rørkabler i området, og at det sikkert har sammenheng med det.

– Men to år er jo en god stund da, sier Knutsen.

Får støtte

De har også fått høre fra andre i nabolaget at det er bra at det faktisk står en bil der, og bidrar til å dempe farten.

– Fart er faktisk et stort problem her, sier Knutsen.

Når det gjelder bakgrunnen for boten, ser det ut som den som har skrevet den ut har telt meter fra der veien/ fortauskan­ten begynner å svinge.

– Dette er jo et ganske uoversiktl­ig kryss. Men jeg mener jo at disse veiene krysses lenger ut, og at det ikke er riktig i dette tilfellet å telle meter der hvor veien begynner å svinge, sier John Terje Knutsen.

Kommunen

De har kontaktet kommune, som sendte dem videre til oppkrevere­n Kredinord.

– Nå har jeg sendt inn en klage til Kredinord, og vi har fått bekreftels­e på at de har mottatt klagen. De har også bedt om å få fotodokume­ntasjon på de målingene som er gjort, fra vedkommend­e som utstedte boten. Det har ikke vi sett noe til. Kredinord mener det er kommunen som skulle ha bildet, og kommunen mener det er Kredinord. Det virker ikke som noen tar ansvar, sukker Knutsen.

– Kommunens ansvar

John Terje og kona Sherry er klare på at det er kommunens ansvar å merke opp hvor det er lov å parkere og ikke.

– Når du får en såpass stor innkjørsel/utkjørsel så må jo kommunen merke opp hvor man kan parkere, sier John Terje.

De har også vaert i kontakt med Statens vegvesen.

– Han jeg snakket med sa at det ikke var noe han kunne gjøre med det. Det lå på kommunen. Jeg mener det er feil at vi skal betale en bot for at noen ikke har gjort jobben sin, sier John Terje Knutsen, og fortsetter:

– Og jeg synes det er utrolig fascineren­de at man klarer å sette opp fire fartshumpe­r i løpet av en dag, men å sende en mann med malerkost hit, for å tegne opp noe streker; det klarer de ikke.

– Aldri noe problem

Ekteparet Knutsen får støtte fra sine naboer, blant dem er Reidar Francke, som har bodd her siden 60-tallet.

– Det hadde jo vaert en fordel om kommunen kunne vise oss hvilken side av veien vi kan parkere. Jeg har selv stått parkert der de står nå, flere ganger. Nå har jeg bodd her i over 50 år og det har aldri vaert noe problemer med parkering, sier Francke.

Han synes det er helt bak mål at ekteparet har fått bot for å parkere utenfor sitt eget hus.

– Det er jo ingenting som definerer hvor krysset begynner. Det de skulle prøvd er det samme de har gjort i Skippervei­en. Der har de fått regulert det veldig fint, og man har parkering på den ene siden av veien, sier han.

13. juli fikk ekteparet Knutsen parkerings­bot for å stå parkert like utenfor deres eget hus i Bekkeveien i Farsund. Her har det stått parkert biler i alle år, også lenge før vi flyttet hit. JOHN TERJE KNUTSEN

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Ifølge John Terje Knutsen sto bilen parkert slik da de fikk bot, rett utenfor deres eget hus i Bekkeveien i Farsund.
FOTO: PRIVAT Ifølge John Terje Knutsen sto bilen parkert slik da de fikk bot, rett utenfor deres eget hus i Bekkeveien i Farsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway