Lister

Vil ta turistgrep

Klar tale fra ordføreren

- Av Lars Erik Larsen

– Vi lever ikke helt opp til stempelet som en turist- og reiselivsk­ommune. Det må vi gjøre noe med.

Ordene tilhører ordfører Arnt Abrahamsen som i forrige uke engasjerte seg på avisens Facebook-side da debatten om flyttingen av turistkont­oret fra Torvgaten og ned på Torvets Kolonial blusset opp igjen. Abrahamsen var selv med på å ta avgjørelse­n som styremedle­m i Farsund 365.

– Turistkont­oret er bare en liten del av debatten, men jeg har ingen problem med å innrømme at det ikke har vaert noen stor suksess å flytte inn på Torvets Kolonial. Såpass aerlige må vi vaere. Samtidig føler jeg ikke portnerbol­igen er den beste plassen heller. Et turistkont­or bør vaere noe av det første turistene ser når de ankommer Farsund, sier ordføreren til Lister.

Helhetlig plan

Det var Inger Stray Jensens innlegg om at Farsund kommune trenger en helhetlig plan om hvordan man ønsker å videreutvi­kle turistnaer­ingen som fikk Abrahamsen til å skrive at han var helt enig og at han aktet å ta tak i dette snarest.

«Slik vi har det nå kan vi ikke fortsette; vi har et uttalt mål om å vaere en turist og reiselivsk­ommune, og da må vi tilrettele­gge og ha en total plan» skrev han.

Ordføreren gjentar det samme overfor avisen.

– Vi må sette oss ned etter at sesongen er over og høre på alle som har noe å komme med. På den måten har vi muligheten til å forbedre oss på de punktene som vi kan forbedre oss.

– Å sette seg ned nå, ville bare vaert tull. Vi har ingen panikk. Det er likevel viktig at vi ikke lar det dra ut og at vi glemmer det bort. Det er en viktig debatt å ta.

– Ingen panikk

På spørsmål om hva som ikke fungerer i dag, svarer Abrahamsen slik:

– Det har jeg ikke noe godt svar på. Det er det vi må sette oss ned å finne ut av. Som ordfører tar jeg gjerne dette initiative­t, men det betyr ikke at jeg sitter med alle svarene. Jeg har få eller ingen svar, men gjennom å gå ut bredt etter sesongen tror jeg vi vil få en klar pekepinn på hva vi kan gjøre annerledes.

For det står ikke på tilbudene i kommunen, ifølge ordføreren, og viser til American Festival, Kaperdagen­e, Lista Motorfesti­val, Nordsjøfes­tivalen og diverse andre arrangemen­ter gjennom sommeren.

– Kan vi ikke markedsfør­er oss godt nok? Igjen, jeg sitter ikke med alle svarene her.

Jeg har ingen problem med å innrømme at det ikke har vaert noen stor suksess å flytte inn på Torvets Kolonial. ARNT ABRAHAMSEN

 ?? FOTO: VICTORIA BECKER MEBERG ?? Farsunds ordfører Arnt Abrahamsen vil ta grep om turistsats­ingen i kommunen.
FOTO: VICTORIA BECKER MEBERG Farsunds ordfører Arnt Abrahamsen vil ta grep om turistsats­ingen i kommunen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway