Lister

Har los på seier

Vant Porsche Proam på Hochenheim

- Av Torrey Enoksen

Etter påkjørsele­n i Østerrike for tre uker siden, fikk Roar Lindland en aldri så liten hevn da han vant Proam-klassen i Porsche Supercup.

– Det ble mye taktisk kjøring, ikke minst etter at jeg tapte masse poeng i sammendrag­et etter påkjørsele­n på Red Bull ring i Østerrike for to uker siden. Der ble jeg ble skjøvet av banen i den tredje svingen. All fokus er på å vinne årets Proam-klasse sammenlagt, og da passet det veldig godt å vinne søndagens runde, sier Lindland.

Vanskelige forhold

Etter en første halv del av Porsche Supercup sesong som har vaert litt mer stang ut enn Lindland og hans team hadde trodd og håpet på forhånd, er 41-åringen tilbake på vinnerspor­et.

Etter at han vant åpningsløp­et i Barcelona og Monaco Grand Prix, mistet han ledelsen i klassen for førere som ikke er fulltidsfø­rere etter at han ble dyttet av banen i Østerrike.

Heldigvis klarte han å slå tilbake på legendaris­ke Silverston­e, da han krysset målstreken som første Proamfører. Helgens seier smakte derfor ekstra godt.

– Det ble en veldig spesiell løpshelg. Da vi kjørte trening og kvalifiser­ing på fredag var det mellom 30 og 40 varmegrade­r. Lørdagens kvalifiser­ing ble et lotteri. Det var veldig lokale regnbyger rundt om banen, noe som førte til at mange fikk problemer. Selv havnet jeg ut på ei liten våt flate på start og mål langsiden da jeg lå side om side med to andre biler under kvalifiser­ingen. På blanke og ikke varme tørrvaer dekk resulterte det i at jeg kjørte bare rett fram. Heldigvis gikk det greit, og at jeg klarte å passere målstreken sekunder før kvalifiser­ingen ble avsluttet, slik at jeg kjørte meg inn til bedre startposis­jon, forteller han.

Stallorder: Ta poeng

Lindland kjørte inn til en totalt 18 plass i kvalifiser­ingen. I hovedløpet i Porsche Supercup ble han nummer 21 av totalt 28 biler.

– Jeg og teamet var enige om at jeg må konsentrer­e meg om Proam-mesterskap­et, og ikke ta for mange sjanser for å risikere enda mer avstand opp til ham som leder. Nå er jeg rett bak han som leder klassen, forteller Lindland.

Ungarn til helgen

Til helgen skal lyngdølen forsøke å ta tilbake teten i Proam-klassen, når Formel 1 og Porsche Supercup-sirkuset forflytter seg til Hungarorin­g utenfor Budapest.

– Hungarorin­g må sies å vaere en av favorittba­nene mine. Der kjørte jeg i fjor inn til sjetteplas­s totalt i Supercupen. Skal jeg vinne Proamklass­en må jeg kjøre smart og rask, uten å risikere for mye. Det er fortsatt en god del av sesongen, det siste løpet går i Mexico city i slutten av oktober, sier han.

Jeg og teamet var enige om at jeg må konsentrer­e meg om Proammeste­rskapet. ROAR LINDLAND

 ??  ??
 ?? FOTO: LINDLAND PERFORMANC­E ?? Med seier i klassen for førere som ikke er helt tids racingføre­re (Proam), er Roar Lindland igjen med i kampen om klassemest­erskapet. Totalt ble han nummer 21.
FOTO: LINDLAND PERFORMANC­E Med seier i klassen for førere som ikke er helt tids racingføre­re (Proam), er Roar Lindland igjen med i kampen om klassemest­erskapet. Totalt ble han nummer 21.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway