Lister

Akseptabel badevannsk­valitet

- Av Svein Morten Havaas

Badevannet i Farsund og Lyngdal er stort sett av bra kvalitet i forhold til bakteriein­nhold.

Det viser ferske analyser som laboratori­et Eurofins Envirment Testing Norway AS i Kristiansa­nd har gjort på bakgrunn av innsendte vannprøver fra enhet for teknisk drift i Farsund kommune og plan- og drift i Lyngdal kommune.

I negativ retning er det vannprøver i Lyngdal som peker seg ut. I Hagehølen var det på prøvetidsp­unktet mandag 16. til tirsdag 17. juli 70 cfu termotoler­ante koliforme bakterier per 100 milliliter, mens det både i Presthølen og på Monodden ved Kvavik er 50 cfu. Det er imidlertid godt innenfor grenseverd­iene og badevannsk­valiteten er per definisjon fortsatt «god». Det er først når dette tallet bikker 100 at kvaliteten bikker til «mindre god». Når tallet passerer 1.000 er betegnelse­n «ikke akseptabel».

Prøvene ved de tre badeplasse­ne i Lyngdal er også langt bedre enn bare en uke i forveien. Da viste vannprøven­e litt høyere verdier. Ved begge målpunkter på Kvavik var da verdien over 100 - henholdsvi­s 180 på Monodden og 120 på Kvavik sentralt.

Alle de andre målepunkte­ne i begge de to kommunene hadde lave verdier av bakterier. De øvrige målepunkte­ne i Lyngdal er Breiva, Rosfjord camping, Lyngdal bibelcamp og Vemestad i Kvås. I Farsund tas det vannprøver på Badehuset, Lomsesande­n, Åpta camping og Bispen på Borhaug.

 ?? FOTO: KAROLINE JOHANNESSE­N LITLAND ?? Badevannsk­valiteten er dårligst i Hagehølen i Lyngdal av de målte stedene i Lyngdal og Farsund. Men også der er bakteriein­nholdet innenfor grenseverd­iene.
FOTO: KAROLINE JOHANNESSE­N LITLAND Badevannsk­valiteten er dårligst i Hagehølen i Lyngdal av de målte stedene i Lyngdal og Farsund. Men også der er bakteriein­nholdet innenfor grenseverd­iene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway