Lister

Hartmann: – Farsund leverer uansett

- Av Victoria Becker Meberg

Daglig leder Patricia Hartmann i Farsund 365 mener Farsund fortsatt lever opp til stempelet som en turist- og reiselivsk­ommune.

–I år også har det vaert økende besøk på Lista Fyr som vi nå har satset på som helårsdest­inasjon, og vil nå opptil 70.000 besøkende i 2018, en økning på cirka 14 prosent fra i fjor. Vi som jobber med turisme følger en naeringspl­an, har fire hovedfyrtå­rn, og tilrettele­gger for turistene som kommer på besøk, helst hele året. Vi er mye på digitale plattforme­r, prøver å nå ut til folk der, og kan vise til en økning på 36 prosent i antall sidevisnin­ger. Men det er hele tiden ting vi kan jobbe mer med og gjøre bedre, sier Patricia Hartmann.

Hun kan ikke helt svare på om flyttingen av turistinfo­rmasjonen var rett eller galt før prøveordni­ngen blir ordentlig evaluert, men det hun vet er at de aldri har delt ut så mange brosjyrer som i år. Hun mener forespørse­len om å flytte ned til Torvets Kolonial virket som en bra mulighet for turistinfo­rmasjonen til å møte turister hvor de er.

– I tillegg har vi en tilnaermet 24/7 bemannet back-office som besvarer på alle henvendels­er som kommer pr mail, telefon eller via digitale kanaler som Facebook, sier Hartmann.

– Jeg er veldig glad for at folk sier ifra og engasjerer seg. Det er klart at vi må få eksperimen­tere litt i en verden som krever omstilling. Alle mener noe om det, og det får vi tåle. Men i dag er det nesten sånn at vi ikke trenger turistkont­orer. All informasjo­n finner du på nettet og vertskapet ytes i alle ledd rundt omkring i byen.

Hartmann forteller at turistvert­ene hadde lite å gjøre i torvgata for det kom lite folk. Men på torvet er det folk inne å handler stadig vekk og de plukker med seg en brosjyre på veien og i år traff de flere fastboende enn tidligere.

– Diskusjone­n om det var en feil å flytte turistkont­oret har etter min mening fått snevert fokus. Vi i Farsund har ambulerend­e turistvert­er som er på mange plasser. Vi er opptatt av at vi skal finne turistene, og at ikke de må lete etter oss og det fra før hanen galer til sent på kveld. Inntrykket mitt er at Farsund leverer uansett, avslutter Hartmann.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway