Lister

Trives i klesbutikk

Kamilla Egerhei (19) tilbringer det meste av sommeren på klesbutikk­en b.young. i Lyngdal.

-

Klokken har nettopp passert ti, og bak kassen på klesbutikk­en i Handelspar­ken hjelper Kamilla Egerhei kundene med å finne nye og fine klesplagg.

– Utenom i sommerferi­en jobber jeg også i helger og tar noen ekstravakt­er hvis det passer, smiler Egerhei.

HUN FIKK jobben i mai for litt over tre år siden, og dermed er dette hennes tredje sommer i klesbutikk­en. Før den tid jobbet hun på en lokal bensinstas­jon, men forteller at jobben på bensinstas­jonen ikke var helt henne, og at klesbransj­en fristet mer.

– Mamma jobbet i klesbutikk for noen år siden, og jeg har alltid tenkt at jeg har hatt lyst til å gjør det samme, sier hun.

Dermed bestemte Egerhei seg for å si opp jobben på bensinstas­jonen og søkte jobb på b.young. Det har hun ikke angret på.

– Jeg søkte og fikk jobben. Og siden har jeg jobbet her, sier sommervika­ren, som trives veldig godt på jobb.

– Har du mange klaer når du jobber i klesbutikk?

– Ja, det blir jo litt klaer. Men jeg har tenkt å rydde i klesskapet i neste uke, ler hun.

BORTSETT FRA å betjene kunder i kassen består arbeidsdag­en hennes hovedsakli­g av å hjelpe kunder med å finne tøy, gjøre om utstilling­ene og lage nye bord og vegger med klaer i butikken. – Det jeg liker aller best, er å hjelpe kunder med å finne tøy de liker, sier hun.

En annen viktig arbeidsopp­gave er å rydde, og Egerhei forteller at ikke alle kunder er like flinke til for eksempel å brette sammen bukser de har sett på eller henge opp klesplagg som faller på gulvet.

– Men jeg syns det er fint å rydde i butikken også, smiler hun.

Høstvarene har nettopp ankommet, og i tiden fremover skal mye nytt tøy pakkes ut og henges opp i butikken.

– Det er gøy å se hvilke varer vi skal selge til høsten, sier Egerhei.

I SOMMER har hun stort sett tilbrakt hver dag på jobb, og selv om vaeret den siste tiden har vaert usedvanlig varmt og fint, har det ikke vaert mangel på kunder.

– Det kommer mange innom, spesielt mange turister. På de fineste dagene vil selvsagt folk heller vaere på stranden eller i sentrum og handle, men jevnt over syns jeg det har vaert mange kunder innom i sommer, sier hun.

Selv om hun for det meste bruker feriedagen­e på jobb, har hun også hatt noen fridager. Da liker hun blant annet å vaere med venner, bade og nyte sommervaer­et. Snart flytter hun til Oslo sammen med to venninner for å studere, og hun ser frem til en ny hverdag i hovedstade­n.

– Det blir veldig gøy og spennende! Jeg skal studere digital markedsfør­ing på Høyskolen i Kristiania, forteller Egerhei.

Men hun har fremdeles noen uker igjen på b.young. før hun forlater Lyngdal til fordel for Oslo.

– Jeg skal flytte om cirka tre uker til, men jobber frem til da, avslutter hun. Av Karoline Johannesse­n Litland

 ??  ?? Kamilla Egerhei har jobbet på b.young i litt over tre år.
Kamilla Egerhei har jobbet på b.young i litt over tre år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway