Lister

– Har vaert veldig positivt

- Av Svein Morten Havaas

Skuespille­re og stab bak forestilli­ngen «Ludolf og Teodora – Trollmanne­n fra Log» er fornøyd med oppslutnin­gen.

Torsdag i forrige uke ble de to siste forestilli­ngene vist i kulturhuse­t Ekko/ Farsund kino. Samlet besøkstall for de tolv forestilli­ngene ble rundt 1.500 publikumme­re.

– Det er vi fornøyd med. Tallet er noe lavere enn i fjor, men så hadde vi også to forestilli­nger mer i fjor, sier Arne Marthinsen, en av ildsjelene bak prosjektet.

FARSUND KINO har plass til 180 mennesker når salen er fullsatt. Potensielt publikumst­all kunne derfor vaert 2.160. – Det har ikke vaert noen forestilli­nger som har vaert veldig glisne. Det har vaert jevnt over noen ledige plasser på alle forestilli­ngen. Men vår opplevelse er veldig positiv. Publikum som har vaert der har hatt bare gode ord og positivism­e å komme med. Skuespille­rne har hatt det gøy. Og vi andre som er med har også kost oss, sier Marthinsen, og legger til:

– Vi skulle selvsagt gjerne ønsket oss fulle forestilli­nger hele tiden. Men vi må vaere realistisk­e. Med det vaeret som har vaert har vi hatt tøff konkurrans­e. Alt i alt må vi si oss fornøyd med sesongen.

DE FLESTE skuespille­rne har vaert med alle tre årene som «Ludolf og Teodora»-forestilli­ngene har vaert holdt. Og det merkes.

– De unge skuespille­rne blir bare mer og mer profesjone­lle - og bedre og bedre. De gir mer av seg selv og vi ser en veldig positiv utvikling hos dem. Det er gøy å oppleve, sier Arne Marthinsen.

Han mener kinosalen er et ideelt lokale for konseptet.

– Om vi bare har solgt 70-80 billetter, plasseres publikum stort sett i nedre del av salen. Siden det er mørkt bak, får man ikke en negativ opplevelse av at det er halvfullt, sier Marthinsen.

– I år har vi ikke hatt noen forestilli­nger der publikumst­allet har gått ut over skuespille­rnes innsats. Tvert imot de hatt friskt mot og hatt innstillin­g om å gi publikum det beste til enhver tid, fortsetter han.

På kinoen har man nå det som trengs etter at teatergjen­gen selv stod for innkjøp av en flyverigg i fjor. Lyd, lys og bilde er også av godt merke.

HVORVIDT det blir flere «Ludolf og Teodora»-prosjekter er det for tidlig å si noe konkret om nå. Nå er det først ferie for de som trekker i trådene. Når høsten kommer blir det så en evaluering av årets prosjekt.

– Vi må nok eventuelt beslutte om det skal bli et nytt prosjekt før nyttår. I tillegg til at manus og sanger skal skrives, må et eventuelt bokprosjek­t igangsette­s. Det er ikke få tegninger vår faste tegner Sven Tveit har laget til de bøkene vi har hatt. Det er tidkrevend­e. Det samme gjelder musikkprod­uksjonene, sier Arne Marthinsen.

Salget av bøkene går godt, men Cdsalget er labert.

– Men vi ser på streaminge­n at mange er inne og hører på sangene til forestilli­ngene.

– Og når dere streamer, utkonkurre­rer dere kanskje deres eget produkt?

– Ja, men å trykke Cd-plater koster ikke mye. Det er å lage musikken som er det kostbare. Vi skulle gjerne hatt mer inntekt på Cd-platene, men er samtidig fullt klar over at det er sånn det er nå, svarer Marthinsen, som alt i alt er godt fornøyd med årets kaperfores­tillinger.

Vi må nok eventuelt beslutte om det skal bli et nytt prosjekt før nyttår. ARNE MARTHINSEN

 ?? FOTO: SIW ELINE HOLMEN ?? Årets Ludolf og Teodora-sesong samlet til sammen rundt 1.500 publikumme­re. På bildet sees Theodora Eng og Ida Iren Malmo i rollene som Teodora og Ludolf.
FOTO: SIW ELINE HOLMEN Årets Ludolf og Teodora-sesong samlet til sammen rundt 1.500 publikumme­re. På bildet sees Theodora Eng og Ida Iren Malmo i rollene som Teodora og Ludolf.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway