Lister

Til topps i Konsmo

Sveigenes og Hunsbedt vant

- Av Svein Morten Havaas

Både Vidar Sveigenes og Rebecca Hunsbedt fra NMK Kvinesdal gikk helt til topps i bilcrosskl­assen på Konsmo motorbane i helgen.

Han kvalifiser­te seg dermed også for landsfinal­en.

– For mange av seniorsjåf­ørene i bilcrosskl­assen var dette løpet nemlig en siste mulighet for kvalifiser­ing til landsfinal­en, opplyser NMK Kvinesdals pressetals­kvinne, Anne Beth Mål Arntzen i en pressemeld­ing etter løpet.

Seier og tap

Den første som mistet muligheten var Pål Vegard Josdal, som ikke kvalifiser­te til finalekjør­ing med en 25. plass. Arnold Falkgjerde­t vant D-finalen, og skulle dermed kjempe om opprykk i C-finalen sammen med klubbkolle­ga Kevin Knabenes. Sistnevnte vant finalen og Falkgjerde­t kjørte inn til en tredjeplas­s og en sammenlagt 11. plass.

I seniorenes B finale stod flere klubbkolle­ger om side med Knabenes – Frode Kallhovd, Vidar Sveigenes og Anders Bjaerum – alle like interesser­te i A-finalen. Sveigenes vant B-finalen, med Kallhovd, Knabenes og Bjaerum bak seg. Knabenes fikk dermed en 7. plass i stevnet, Bjaerum en 8. plass og de måtte begge se den spennende A-finalen fra tilskuerpl­ass.

I A-finalen ventet blant annet klubbkolle­ga Markus Solberg. Kallhovd punkterte og brøt finalen - og endte dermed på en 6. plass totalt. Solberg kjørte inn som nummer tre, mens altså Sveigenes tok hjem den største pokalen.

Gullbillet­t

Siden Markus Solberg kvalifiser­te til landsfinal­en for andre gang, fikk han mulighet til å gi bort en «gullbillet­t» til en valgfri sjåfør.

– Sjelden har vel en gullbillet­t vaert så prisgitt! Jon Olav Hodne har kjørt flere kvalifiser­ingsløp uten hell, og når bakaksling­en takket for seg allerede før første sving (i første omgang), så anes en viss bitterhet. Smilet kunne iallefall ikke vaert større, verken på Solberg eller på Hodne – da speakeren annonserte Solbergs overraskel­se, beretter Anne Beth Mål Arntzen.

Andreplass

I juniorklas­sen hadde NMK Kvinesdal med Magnus Ekhom, Camilla Hunsbedt, Ingrid Hodne og Kjell Andre Knabenes til Konsmobane­n.

– Ekhom og Hunsbedt kvalifiser­te seg for C-finale, men Ekhoms Ford hadde trolig kapitulert etter hard medfart i de innledende rundene, for i C-finalen var han ikke å se, rapportere­r Mål Arntzen.

Hunsbedt kjørte seg opp til B-finalen hvor hun møtte klubbkolle­gene Hodne og Knabenes. Der kjørte hun inn til 6. plass og en sammenlagt 10. plass, Hodne til en 4. plass og sammenlagt 8. plass mens Knabenes kjørte seg videre til A-finalen med en andreplass.

–Både bil og fart holdt nye fem runder i A-finalen, og Knabenes kjørte inn til en velfortjen­t andreplass, skriver

Suveren

Rebecca Hunsbedt fra NMK Kvinesdal gjorde rent bord i dameklasse­n, og stod øverst på pallen med tre heatseiere og tre bestetider fra de innledende omgangene. På pallen stod også klubbkolle­ga og tredjeplas­sinnehaver Tove Josdal Homme. May Tone Josdal kom knapt av startplata før løpet var sluttkjørt grunnet et kraftig sammenstøt. Hun måtte dermed ta til takke med en delt femteplass.

Etter som den fjerde Nmrunden i rallycross skal kjøres på nettopp Konsmo Motorbane, så var det flere sjåfører som kjente sin besøkelses­tid for å prøvekjøre banen.

NMK Kvinesdals representa­nt i klasse 2, Sigurd Erik Egeland, kvalifiser­te seg denne gangen direkte til Afinalen med en førsteplas­s og to andreplass­er i innledende omganger. Egeland kjørte inn til en fjerdeplas­s i den finalen.

Sjelden har vel en gullbillet­t vaert så prisgitt! ANNE BETH MÅL ARNTZEN

 ?? FOTO: ANNE BETH MÅL ARNTZEN ?? Det var slik de fleste sjåførene så Vidar Sveigenes under søndagens løp. NMK Kvinesdal-sjåføren gikk helt til topps i bilcross-klassen på Konsmo-banen i helgen.
FOTO: ANNE BETH MÅL ARNTZEN Det var slik de fleste sjåførene så Vidar Sveigenes under søndagens løp. NMK Kvinesdal-sjåføren gikk helt til topps i bilcross-klassen på Konsmo-banen i helgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway