Lister

Foreløpig svar om Fibohallen

- Av Olav Hoel

Lyngdal kommune har kommet med et foreløpig svar vedrørende søknaden fra Lyngdal Idrettslag­s søknad om utvidet tillatelse i Fibohallen.

Hallen er i dag godkjent for inntil 900 personer. I forbindels­e med Lyngdal Cup, arrangeres det fredag 3. august diskotek for deltakerne i hallen, hvor det ventes rundt 1.500 deltakere på det meste. Idrettslag­et søkte derfor om tillatelse til å øke kapasitete­n.

I sitt foreløpige svar skriver plansjef Torhild Hessevik Eikeland i Lyngdal kommune at de oppfatter det som at det ønskes en permanent tillatelse for inntil 1.500 personer i hallen, og at Brannvesen­et Sør har pålagt spesiell brannverni­nstruks for arrangemen­ter med over 900 personer til stede.

For at kommunen skal behandle saken om permanent tillatelse må det sendes inn en fullstendi­g, komplett søknad, og det anbefales at de tar en forhåndsko­nferanse for å klarere hva som er behovet i en slik søknad.

– Ved godkjennin­g av Fibo Trespohall­en er det utført en brannprosj­ektering med tanke på opptil 900 personer. Dersom det skal søkes permanent for 1.500 personer så må det ny vurdering av et ansvarlig foretak, i forhold til om brannsikke­rheten er tilstrekke­lig ivaretatt for inntil 1.500 personer med prosjekter­t/ dagens løsning, eller om det må gjøres ytterliger­e tiltak. Ut over det brannfagli­ge må det i tillegg vurderes om parkerings­kapasitete­n er tilstrekke­lig, toalettfas­iliteter og universell utforming. Det må også gis tillatelse fra arbeidstil­synet på grunn av økt bemanning samt mulig mattilsyne­t hvis det er snakk om utvidede fasilitete­r for matserveri­ng, skriver Hessevik Eikeland i sitt svarbrev.

I forhold til årets Lyngdal Cup har de ingen ytterliger­e merknader utover de instrukser som foreligger fra brannvesen­et.

–Men vi ser det som en fordel om de relevante forholdene nevnt over kunne bli permanent klarert ved behandling av søknad, avslutter Hessevik Eikeland

 ??  ?? Lyngdal Idrettslag må sende inn en komplett søknad for å få utvidet kapasitete­n i Fibohallen på permanent basis. Men det åpnes for stort diskotek under årets Lyngdal Cup.
Lyngdal Idrettslag må sende inn en komplett søknad for å få utvidet kapasitete­n i Fibohallen på permanent basis. Men det åpnes for stort diskotek under årets Lyngdal Cup.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway