Lister

– Har vaert bra for meg

Tripic fra Lyngdal trives i Stavanger og Viking

- Av Olav Hoel

Lyngdølen Zlatko Tripic er fornøyd med tilvaerels­en i Stavanger og Viking.

Etter halvspilt sesong i Obosligaen, nest høyeste nivå i norsk fotball, ligger Viking og Zlatko Tripic på en 3. plass på tabellen, fire poeng bak serieleder Aalesund, som har en kamp mindre spilt og et poeng bak Sogndal, som innehar den siste av to opprykkspl­asser. Selv har han startet 12 av 15 kamper, scoret seks ganger og bidratt med tre målgivende pasninger.

– Første halvdel av sesongen føler jeg har vaert bra for meg. Jeg har spilt nesten alle kampen utenom nå slutten hvor jeg har hatt en liten skade. Ellers føler jeg at jeg har spilt bra og bidratt til et greit utgangspun­kt for laget. Så langt er jeg fornøyd, og fremover ønsker jeg å bidra minst like mye, om ikke bedre, for at laget skal vinne kamper og nå målsetting­en om direkte opprykk, sier Tripic til regionavis­en Lister.

– Betennelse

En skade satte han derimot på sidelinjen i de to siste kampene før ferien. Søndag kveld spilte Viking sin første kamp etter ferien da Jerv tok turen til Stavanger. Heller ikke denne kampen rakk Tripic.

– Det er en litt ukjent skade hvor jeg har en betennelse i lyskeområd­et. Den er litt vanskelig å behandle, så hvile er nøkkelen her. Jeg fikk noe uker med hvile ettersom jeg ikke spilte de to siste kampene før ferien. Nå føler jeg meg derimot bedre, og er snart tilbake. Jerv-kampen kom derimot for tidlig, så målet mitt er å bli klar igjen til bortemøtet med Hamkam neste helg, sier Tripic.

Den tidligere Molde-, Start-, Greuther Fürth- og Sheriff Tiraspol-spilleren signerte i februar i år en toårskontr­akt med Viking, som altså strekker seg ut 2019-sesongen. De første månedene i Stavanger føler han har gått som forventet.

– Jeg synes det har vaert en fin tid til nå. Obosligaen er en tøff liga, og jeg var klar over at det var et stort press på meg da jeg kom hit, og det føler jeg at jeg har håndtert. Jeg kom inn i spillergru­ppen med erfaring fra andre norske klubber og utenlandsk­e klubber, og for de mange unge spillerne som vi har i denne klubben, så kan det vaere godt å ha noen rundt seg som har opplevd litt i fotball. Derfor er det viktig for meg og de andre litt eldre spillerne at vi tar litt ansvar og bidrar til at de yngre spillerne får erfaring og kan prestere og bidra til å vinne kamper, sier Tripic.

– Lover bra

Viking ligger for øyeblikket på kvalifiser­ingsplass, men han ser absolutt muligheten­e for at laget kan rykke opp igjen allerede i år.

– Det er bare et poeng opp til opprykkspl­ass, så muligheten­e er bra. Vi må bare fortsette å vinne kamper, saerlig mot våre konkurrent­er i toppen. De er vi nødt til å vinne. Vi har ambisjoner om å rykke opp, og i sommer har klubben gjort noen forsterkni­nger slik at vi har større bredde og mer konkurrans­e i laget, så det lover bra, sier Tripic.

– Kommer du til å bli vaerende i klubben neste sesong dersom dere ikke skulle lykkes med å rykke opp i år?

– Man vet aldri. Det spørs litt hva klubben tenker og hva som kommer på bordet. Det er uansett ikke noe jeg tenker på nå da jeg først og fremst har fokus på at vi skal klare det, så får vi se hva fremtiden bringer. Jeg synes det er kjekt å vaere Viking-spiller og trives godt her, avslutter Tripic.

 ?? FOTO: CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX ?? Zlatko Tripic i aksjon under kampen mellom Viking og Åsane på Viking stadion tidligere i år. Lyngdølen trives i sin nye klubb.
FOTO: CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX Zlatko Tripic i aksjon under kampen mellom Viking og Åsane på Viking stadion tidligere i år. Lyngdølen trives i sin nye klubb.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway