Lister

Er det virkelig deg, Gud?

-

Grunnlegge­ren av misjonsorg­anisasjone­n: «”Ungdom i Oppdrag» skrev for mange år siden boken: «Er det virkelig deg, Gud?» Han skrev i 1956 om bølgen av unge mennesker idet de skyllet inn over verdens kontinente­r. I dag kunne forfattere­n, etter alt det som har skjedd, kalt boken: «Det var virkelig deg, Gud!»

Vi kan ikke vaere hundre prosent sikre på forhånd. Mennesker kan ta feil, derfor er det viktig å tilnaerme seg alle troshandli­nger med ydmykhet og oppriktigh­et.

La oss se på bibelordet: «Vi oppsøkte disiplene og ble der i sju dager. Drevet av Ånden advarte de Paulus mot å dra opp til Jerusalem.» Apg 21,4.

Paulus blir advart av noen som hadde profetisk gave om å dra tilbake til Jerusalem. De var i stand til å forutsi at Paulus utsatte seg for fare, men de kjente ikke Guds vilje. Drevet av Ånden fortsatte Paulus likevel mot det målet han hadde satt seg på forhånd. Han hadde overgitt sitt liv i Guds hender.

Profeter og profetier må derfor aldri lede oss. De kan i beste fall bekrefte hva Gud allerede har åpenbart i sitt ord og i våre egne hjerter.

Vi får gjerne råd av velmenende venner eller oppsøker forbedere med profetisk gave. Gi ikke mennesker eller «profeter» for stor innflytels­e. Gud ønsker å lede oss. Mennesker kan forvirre oss. Gud gir fred!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway