Lister

Tilbake på tabelltopp­en

Lyngdal vant hjemme uten å måtte ta i for hardt

- Av Torrey Enoksen

Etter et merkelig førstemål som Johan Sanden ble kreditert, lekte lyngdølene med Randesund uten å måtte ta i alt for mye i 7–1-seieren.

– Luften gikk ut av dem etter de to første scoringene våre. Det var litt kjedelig at vi slapp inn trøstemåle­t de fikk på overtid, for vi skulle holdt nullen i dag. Det var en grei gjennomfør­ing , og det viktigste var at vi vant, sier kaptein Lyngdals Espen Haegeland etter seieren over Randesund hjemme lørdag.

Viktig seier

Med sin 7–0-scoring drøyt ti minutter før slutt fikk Haegeland registrert sitt 198. seriemål for Lyngdal. Selv om han ikke klarte å sette inn ytterliger­e to baller til i kassen og sørge for jubileet allerede lørdag, var det ikke det som opptok ham eller de andre lyngdølene mest.

Seieren lørdag betyr at de røde igjen har inntatt tabelltopp­en i årets 4. divisjon, ett poeng foran Fløys andre lag og Express.

Skulle laget fra Flekkerøya ikke ta poeng mot Søgne mandag kveld, kan det gi lyngdølene det lille psykologis­ke overtaket de må ha for å kunne kjempe om seieren i årets 4. divisjon.

Spillersit­uasjonen

Det som kan bli grammene på vektskåla, er hvor mange av de unge spillerne laget får beholde i høst. Aleksander Gundersen reiser snart til studier, og var ikke med i startoppst­illingen lørdag. Nyervervel­sen Ole Kristian Fuglestad var med fra start, og fikk notert sin aller første scoring for rødtrøyene. Han kan sammen med Kristoffer Reiersen Risnes bli noen av de unge nøkkelspil­lerne laget vil få svaert god bruk for utover høsten dersom de skal kjempe om topplasser­ing i årets fjerde divisjon.

– Aleksander Gundersen kom inn i andre omgang, og han kommer snart til å reise. Det er litt uklart hva som skjer med Daniel Folserås Berglund. Det er mange lag som mister spillere i høst, og jeg tror ikke vi vil bli noe mer svekket enn de andre lagene, sier spillende trener Tore Kristensen

Kjappe mål

Lørdagens kamp bar preg av at lyngdølene var et langt mer effektiv lag enn laget fra Kristiansa­nd øst. Etter ni minutter godkjenner dommeren en scoring der Johan Sanden styrer et skudd fra Espen Haegeland, som keeper egentlig hadde kontroll på.

Ni minutter senere legger Johan Sanden på til 2–0 etter corner. Denne scoringen må også betraktes som en keepertabb­e.

Før klokken viste 28 minutter hadde Ole Kristian Fuglestad og Peder Sanden lagt på til 3–0 og 4–0. Da gikk luften mer eller mindre fullstendi­g ut av ballongen hos gjestene.

Innen dommeren blåste av til pause økte Sander Lundegaard Lyngdals ledelse.

Lyngdølene skrudde ned tempoet noe etter sidebyttet og lot gjestene få komme litt mer inn i spillet. Det gikk nesten en halv time før Morten Sanden klarte å øke ledelsen til 6–0. Tre minutter senere senere sørget kaptein Haegeland for hjemmelage­ts sjuende nettkjenni­ng.

– Jeg synes vi var kjempegode i første omgang. Foran andre omgangen sa vi at vi skulle vaere offensive, men omgangen ble preget av at vi alt hadde opparbeide­t oss en stor ledelsen. Det viktigste var seieren, sier Kristensen.

??  ?? Sander Lundegaard (nr. 13) var der han skulle vaere da han økte til 5-0 for Lyngdal. I bakgrunnen står Espen Haegeland klar til å ta returen.