Lister

Kreativ høstferie

Bestevenni­nnene Pia Engvoll og Dalia Salim satte pris både på hverandre og håndarbeid­et på en av høstferien­s aktivitets­dager.

- Av Cecilie Nilsen

– Det er veldig gøy å lage ting, forteller Pia Engvoll.

– Og det var veldig gøy at hun også kom hit i dag. Hun er bestevenni­nna mi, fortsetter Pia, og nikker bort på Dalia Salim.

JENTENE SITTER ved enden av bordet i et av de små rommene på Lyngdal kulturhus. De limer ispinner sammen ved hjelp av hvitt skolelim. Det hele skal bli en fuglemater. Nå lages taket for seg, og bunnen for seg. Til slutt skal de settes sammen. Over aktivitete­n går praten fint, og alle rundt bordet sitter i dyp konsentras­jon. Siden det er høstferie har Frivilligs­entralen i Lyngdal valgt å tilby aktivitets­dager til barn og unge, i forbindels­e med fritidsgui­deprosjekt­et deres. Poenget er å inkludere barn og unge i fritidsakt­iviteter og opplevelse­r generelt i ferier. Dette er, ifølge daglig leder Beate Marie Johnsen, et universelt tilbud for personer fra 3. til 10 klasse.

DENNE DAGEN ER det Lyngdal Husflidsla­g som har ansvaret for opplegget, og de fremmøtte får prøve seg på flere aktivitete­r hvor de kan bruke hendene. På mandag hadde Lyngdal Frivilligs­entral tilbud om dansegrupp­er. På onsdag blir det tur til Laundal. Og på torsdag og fredag er det akrobatikk­skole.

– Jeg synes det er veldig fint at barn kan få dette tilbudet. Det er en veldig god ting, og det er fint at det er gratis. Ved å komme hit slipper barna å sitte hjemme og kjede seg, forteller Heike Pflumm fra Lyngdal Husflidsla­g.

– Jeg elsker å lage ting, og det er fint å gi det videre, sier hun og forteller at husflidsla­get annenhver lørdag har en aktivitets­gruppe for ung husflid.

I TILLEGG TIL Å LAGE fuglemater­e av ispinner, kan barna også lage dusk av garn hvis de blir ferdige.

– Dette var gøy, smiler Jenny Lindland.

Ved siden av sitter Liv Angelica Thoresen som nikker seg enig.

– Det er greit å kunne komme her i høstferien. Veldig fint, sier hun.

 ??  ??
 ??  ?? Det var nesten fullt rundt bordet under tirsdagens høstferie-aktivitets­tilbud.
Det var nesten fullt rundt bordet under tirsdagens høstferie-aktivitets­tilbud.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway