Lister

Nei til Hareides veivalg

- Av Karl Birger Saelør

Krf-ledere i Lister er negative til partileder Knut Arild Hareides veivalg inn i en Ap-regjering.

I helgen har fvn.no vaert i kontakt med samtlige 26 lokallagsl­edere i Agder. 22 av disse vil enten inn i Solberg-regjeringe­n eller forbli et opposisjon­sparti. To er positive til Ap, mens to ikke har bestemt seg.

–Vi gikk til valg om å ikke samarbeide med Ap, det mener jeg vil skal holde fast ved. I en rekke verdispørs­mål er vi på kollisjons­kurs med dem, sier Mats Alvheim i Lyngdal.

Fylkeslede­r i Agder KRF og ordfører i Kvinesdal, Per Sverre Kvinlaug, er enig,

– Av de tilbakemel­dingene jeg har fått er det et tydelig bilde om at vi skal vaere der vi er på borgerlig side, sier han.

Lokallagsl­eder i Flekkefjor­d, Hanne Risvold mener Ap står for en avkristnin­g av Norge.

– Jeg er også uenig i deres syn på Israel, sier hun.

Heller ikke Guttorm Eng i Farsund vil inn i Ap.

– Men om vi så skal inn i dagens regjering eller forbli i opposisjon må landsmøtet vurdere, sier han til fvn.no.

Også Liv Birkeland i Audnedal vil fortsette i opposisjon, mens Kjell Jonasmo i Haegebosta­d og Eiken sier han ikke har bestemt seg om partiets veivalg.

Kurt-tore Aas i Åmli og Lill Jorunn Bredal Larsen i Risør er de to eneste lokallagsl­ederne i Agder som er enige med Knut Arild Hareide.

 ?? FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG ?? Mats Alvheim mener KRF er på kollisjons­kurs med Ap i en rekke verdispørs­mål og er sterkt imot Hareides veivalg.
FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG Mats Alvheim mener KRF er på kollisjons­kurs med Ap i en rekke verdispørs­mål og er sterkt imot Hareides veivalg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway