Lister

Brysomme regninger

- Hilsen Tor Ole Rønning, Lyngdal

De fleste vet jo at det er greit å betale regningene i tide. Jeg pleier å vaere rask med dette, for det er jo så lett å «bare vente litt» og ta det senere.

Her forleden fikk jeg ei regning fra Montér. De kunne opplyse at dersom denne regninga ikke ble betalt innen fristen, ville jeg bli belastet med 8,5 prosent rente.

Ja, hva annet kunne jeg gjøre enn å betale? Jeg har bare godt å si om Montèr. Det er fort gjort å glemme ei regning og da løper regninga, og det kan ende med en lei sum å betale.

Kanskje noen lurer på hvor mye dette pengekrave­t fra Montér lød på? Jeg har ingen ting å skjule. Beløpet var på kr. 0,00.

Det er så godt å få tingene unnagjort, så jeg sørget for ei rask betaling.

Senere fikk jeg ei anna regning fra et annet sted. Det var Sparebanke­n Sør. Denne var også på kr. 0,00, Men her var de i det rause hjørnet, for de truet ikke med rente dersom beløpet ikke ble betalt i tide.

Også her gikk betalinga raskt unna, for Sparebanke­n har jeg alltid hatt et godt forhold til. Men denne gangen ble beløpet, som for øvrig også tilfeldigv­is var på kr. 0,00, ikke godtatt da jeg skulle betale over i nettbanken. Dette ble demonstrer­t med rød strek under beløpet. Det var fordi det minste beløpet en kunne betale var kr. 0,01,-- fant jeg ut. Sparebanke­n viste seg altså å vaere litt mer pirkete enn Montèr. Imidlertid må en huske på at en bank må vaere meget nøye med regnskapet.,

Jaja, jeg ville nødig lage noe styr om dette, så jeg spanderte like godt ett øre til.

Dermed ble beløpet godtatt av banken og alt var i skjønneste orden.

Det er så greit å gjøre opp for seg, for da kan en bevare en god samvittigh­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway