Lister

– Må ha det litt moro

- Av Lars Erik Larsen

Henry Østhassel er klar med nytt Trumpstunt. Nå har han laget musikkvide­o.

Fra før av har Henry Østhassel en bil med bilskiltet «Trump1» på. Dette fordi Østhassel gamblet mye penger på at Donald Trump skulle vinne valget, noe han som kjent gjorde. Bilen står inne på «det ovale kontor», som Østhassel selv kaller sin egen garasje. Men en garasjepor­t dekorert som presidentk­ontoret og egen «Trump Mobile» er ikke nok. Nå har Østhassel sluppet en musikkvide­o hvor han har fått «Kjell Elvis» med på laget. Sangen har han kalt «Your Way» (melodien til «My Way») og betegnes av Henry Østhassel som «Trump Song».

– Du vet jeg er pensjonist og da må man ha det litt moro, sier han til Lister.

Men det er litt alvor i det også, ifølge Østhassel. Han mener nemlig at mange har et feil syn på presidente­n i USA og at dette skyldes «fake news» fra media.

– Jeg gjør humor ut av alvoret. Jeg ønsker å vise et helt annet bilde av Trump enn hva mange har.

– Er det ikke på tide med en positiv film om president Donald Trump, en film som reflektere­r sannheten, og ikke alle løgnene om ham. Donald Trump er den beste amerikansk­e presidente­n noensinne, legger han til.

Donald Trump er den beste amerikansk­e presidente­n noensinne. HENRY ØSTHASSEL

Så LANGT er videoen, som er laget på dugnad, sett av et par tusen på Youtube.

– Vi hadde tenkt å søke om offentlige kulturmidl­er, men skjønte fort at det var dødfødt på grunn av den absurde negative holdningen til Donald Trump. Tenk på hva vi kunne fått til av reklame for det amerikansk­e Lista med litt kulturmidl­er og litt velvilje fra naeringsli­vet. Denne filmen kommer til å gå viralt i USA i mange år fremover. Republikan­erne vil elske den – mens de intolerant­e Demokraten­e vil sikkert ikke like den.

– Forstår du at du blir oppfattet som kontrovers­iell?

– Jeg har meninger som er kontrovers­ielle i Norge kanskje. Her sitter vi bare på bjerget og tror vi vet noe.

ØSTHASSEL STÅR BAK både tekst og ide til musikkvide­o. Det blir ikke det siste Trumpstunt­et han gjør.

– Helt siden jeg fikk tak i bilen

 ?? FOTO: LARS ERIK LARSEN ?? Henry Østhassel foran egen garasjepor­t. Nå har han laget musikkvide­o der president Donald Trump hylles av Kjell Elvis.
FOTO: LARS ERIK LARSEN Henry Østhassel foran egen garasjepor­t. Nå har han laget musikkvide­o der president Donald Trump hylles av Kjell Elvis.
 ?? FOTO: FRA MUSIKKVIDE­OEN ?? Kjell Elvis hyller Donald Trump i Henry Østhassels film.
FOTO: FRA MUSIKKVIDE­OEN Kjell Elvis hyller Donald Trump i Henry Østhassels film.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway