Lister

Lyngdal ønsker sportslig leder

Søker person i 20 til 40 prosent stilling

- Av Karl Birger Saelør

Lyngdal IL håper å ha en sportslig leder for fotballgru­ppa på plass i god tid før jul.

I vår søkte klubben om sportslig leder i 60 til 100 prosent stilling. Nå søkes det etter en person som ønsker å vaere daglig leder i 20 til 40 prosent stilling.

– Det var åtte interessen­ter til den første jobben. Vi hadde henvendels­er både fra Spania, Portugal, Hellas og Sverige, men vi fant ingen som hadde den kompetanse­n som vi ønsker. Styret satte seg ned og vurderte hva vi skulle gjøre, og det var enighet om å lage en ny søknadstek­st med en mer fleksibel stillingsp­rosent, sier fotballfor­mann John Stensland.

Kan kombineres

Med daglig leder i 20 til 40 prosent håper man å finne den rette personen. Med denne nye stillingsp­rosenten vil det også vaere mulig å kombinere jobben som daglig leder med annen jobb.

–Slik jeg ser det burde det vaere flere personer i Lister som vil kunne vaere kvalifiser­t til jobben. Søknadsfri­sten er nå satt til 20. oktober. Vi har som målsetting at sportslig leder skal vaere på plass innen desember, sier John Stensland. Fra før har klubben Roger Abusland ansatt som daglig leder i 60 prosent stilling.

På spillermar­kedet

– Det er mye arbeid å drive et idrettslag, og vi ønsker å gi et bedre tilbud til klubbens medlemmer. Vi må hele tiden videreutvi­kle oss som klubb for å henge med, og da mener vi at dette er det rette å gjøre. Som sportslig leder blir man selvsagt en sentral person i vår fotballsat­sing. Det vil vaere snakk om et engasjemen­t som går over to år, sier Stensland.

Som mange andre klubber sliter Lyngdal IL med rekrutteri­ngen. Unge gutter og jenter må avsted på skole for å skaffe seg utdannelse etter at de er ferdig med videregåen­de. Dette går ut over seniorlage­nes slagkraft.

–På damesiden har vi allerede tatt avgjørelse­n. Å rykke opp til 2. divisjon er uaktuelt, selv om vi har vunnet vår 3. divisjonsa­vdeling. Også herrelaget sliter tungt med stadig faerre spillere i stallen. De har levert en imponerend­e sesong, og målsetting­en nå er helt klart å vinne avdelingen og rykke opp. Så får vi ta utfordring­ene som da vil komme. Rykker vi opp i 3. divisjon, må vi ut på spillermar­kedet for å sikre oss forsterkni­nger, men å kjøpe spillere blir aldri aktuelt, sier John Stensland.

Fire kandidater

Hvem som skal overta som trener etter Tore Kristensen er ikke avgjort ennå. I følge Stensland vil finsikting­en av kandidater gå parallelt med serieavslu­tningen.

– Det blir neppe ansatt ny trener før vi vet om laget rykker opp eller ikke, men vi har snakket med en del folk og i øyeblikket har vi fire navn på blokka. Dette er alle regionale folk, og da snakker jeg om strekninge­n fra Mandal til Flekkefjor­d, sier John Stensland, som understrek­er at Lyngdal IL har som målsetting å vaere ledende fotballklu­bb vest i fylket. Det betyr at klubben ønsker å ha herrelag i 3. divisjon og damelag i 2. divisjon.

 ?? FOTO: ARNFINN TVEIT ?? John Stensland håper at en sportslig leder vil vaere på plass på Lyngdal stadion innen desember.
FOTO: ARNFINN TVEIT John Stensland håper at en sportslig leder vil vaere på plass på Lyngdal stadion innen desember.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway