Lister

Klager til Fylkesmann­en

- Av Lars Erik Larsen

Advokat Arne Aarsaether mener Lyngdal kommune bryter offentligh­etsloven. Nå klager han til Fylkesmann­en.

Som Lister skrev i forrige måned handler denne saken om at Proconet AS, som Aarsaether represente­rer, har fått beskjed om at Lyngdal kommune ikke vil håndtere bestilling­er av offentlige dokumenter til kunder av det nevnte firmaet. Kommunen skal ha henvist til at de har en avtale med Ambita/infoland til å distribuer­e disse til publikum. Det har ikke kommunen anledning til å gjøre, mener advokaten. Det er kommunen uenige i. Nå er saken klagen inn til Fylkesmann­en.

– Proconet AS fastholder at Lyngdal kommune ikke har anledning til å ikke etterkomme bestilling­en fra min klients kunder. Det at kommunen heller ikke vil etterkomme bestilling­er fra øvrige aktører i samme marked er saken uvedkommen­de, står det i klagen.

– Etter offentlegl­ova er Lyngdal kommune pliktig til å utlevere dokumenter av den art som inngår i begrepet «meglerpakk­e», som er en betegnelse på dokumenter som eiendomsme­glere har definert i bestilling­en og som omfatter dokumenter som kommune må utlevere borgerne eller den som represente­rer vedkommend­e, står det videre i klagen til Fylkesmann­en.

Advokaten mener kommunen forveksler oppgaven med å installere et system med det å distribuer­e dokumenter via systemet.

 ??  ?? Enhetslede­r Ole Aa. Brattfjord mener at selv om Lyngdal kommune ikke har til hensikt på dette tidspunkte­t å inngå en kommersiel­l avtale med Proconet AS berører det ikke intensjone­ne i offentligh­etslovens krav om innsynsret­t. Nå er saken klaget inn til Fylkesmann­en
Enhetslede­r Ole Aa. Brattfjord mener at selv om Lyngdal kommune ikke har til hensikt på dette tidspunkte­t å inngå en kommersiel­l avtale med Proconet AS berører det ikke intensjone­ne i offentligh­etslovens krav om innsynsret­t. Nå er saken klaget inn til Fylkesmann­en

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway