Lister

Kjørte og krasjet med over to i promille

- Av Lars Erik Larsen

Nå er 23-åringen dømt til 40 dagers betinget fengsel.

Den 23-årige kvinnen bosatt i Kvinesdal hadde vaert på fest og drukket seg veldig full da hun krasjet i Lerviktunn­elen ved Øye 29. april i fjor. Blodprøve tatt av 23-åringen viste en promille på 2,11.

Hun husker glimtvis fra kvelden og sa i retten at hun husker at hun sto alene utenfor en bil som hadde kollidert i tunnelen. Hun er ikke i tvil om at det var hun som kjørte bilen. Dette er også underbygge­t av vitneforkl­aring i saken.

23-åringen hadde heller ikke førerkort som følge av et tidligere tilfelle av promillekj­øring tre uker tidligere. I tillegg til fyllekjøri­ngen var kvinnen også tiltalt for å ha kjørt bil ved to anledninge­r senere i 2017 – da uten førerkort og uten promille.

Lister tingrett finner det skjerpende at promillekj­øringen endte i trafikkuly­kke. Promillen på hele 2,11 er også i skjerpende retning. Tiltaltes tilståelse tillegges i formildend­e retning. Sakens behandling­stid gjør også det. Lister tingrett mener det tok «urimelig lang tid før saken ble oversendt retten».

– Saken har blitt mer enn ett år for gammel uten at tiltalte kan legges til last, og retten er enig med aktor i at straffen av den grunn bør gjøres fullt ut betinget, står det i dommen.

Påtalemynd­igheten ba om 40 dager, noe retten var enige i. I tillegg ilegges hun sperrefris­t for nytt førerkort på fire år – regnet fra 29. april 2017.

 ?? FOTO: GOOGLE STREET VIEW ?? 23-åringen var veldig full da hun krasjet inne i denne tunnelen i april i fjor.
FOTO: GOOGLE STREET VIEW 23-åringen var veldig full da hun krasjet inne i denne tunnelen i april i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway