Lister

Hjalp til i flyttesjau­en

Listaheime­ns beboere flyttet inn i nybygget

- Av Olav Hoel

Torsdag kunne endelig beboerne på Listaheime­n flytte inn i nybygget, noe de fikk god hjelp til.

– Vi har tilbudt oss å hjelpe til med å flytte fra «Klippen» og ned i det nye bygget, og stiller her med ni mann. Selv om vi er oppe i årene alle sammen, så synes vi dette er veldig moro å vaere med på. Nybygget her på Listaheime­n har jo blitt fantastisk flott, helt nydelig. Jeg går derfor ut fra at dette blir en ny hverdag for demens-pasientene, sier Finn Andersen fra Civitan Club Farsund.

Mange hjelpere

Flyttingen pågikk gjennom store deler av torsdagen, og han forteller at også andre aktører er med og hjelper til med flyttingen.

– Her er det folk fra Frivilligs­entralen, Kruse Smith, som er med og tar de tunge løftene, samt pårørende som er med på denne aksjonen, og det er en stor fornøyelse for oss å vaere med å bidra. Dette er på mange måter en gedigen dugnad, og det ser ut som det går veldig fint. Dersom vi ikke blir ferdig helt ferdig i dag, har de sagt det i så fall vil vaere så lite igjen at de ansatte kan ta resten i løpet av fredagen, sier Andersen.

Uvaer forsinket

Nybygget skulle egentlig vaert åpnet for et par uker siden, men ble litt forsinket på grunn av uvaeret som var i september. Nå er de glade for at flyttedage­n endelig er her, og at beboerne får flytte inn i nybygget som er tilrettela­gt for personer med demens.

– Vi har sett frem til denne dagen lenge, og det har de siste månedene gått mye tid til planleggin­g av denne dagen og få på plass de siste detaljene. Det har vaert en kjempeinns­ats av mange ansatte, og ressursper­soner har vaert helt nødvendig for å vaere klare for flytting i dag! En stor takk til alle som har bidratt i prosessen, sier enhetslede­r Arvid Lillejord på Listaheime­n.

Han forteller at det gjennom hele byggeperio­den har vaert en god dialog med Ole-andre Tollisen som byggeleder fra kommunen.

–Det er noe som har bidratt til mange gode løsninger. Denne dagen har vaert et stort prosjekt, og vi er svaert glade for å ha Civitan Club Farsund og Frivilligh­etsentrale­n som har stilt med folk i tillegg til flere ansatte og pårørende som har stilt opp på frivillig basis for å hjelpe med flyttingen. Så langt ser det ut til at det meste går på skinner, sier Lillejord.

Kontorer –Hva er det som skjer videre med «klippen», hvor disse pasientene kommer fra?

– Vi forholder oss til helse- og omsorgspla­nen hvor det er beskrevet et byggetrinn tre. Dette er noen år frem i tid, men det er noe fremskyvin­ger på den slik at vi allerede nå etter å ha kommet i gang her skal til å vurdere behovet for å bygge flere omsorgsbol­iger som vi har bygget her. Planen er derfor å evaluere hvordan det går her, og se om vi skal gå for en lik utforming. Da er planen å erstatte det bygget som blir stående tomt med 16 nye boenheter. Før vi kommer så langt skal byggetrinn to gjennomfør­es, nemlig full renovasjon av senterbygg­et, aktivitets­senter i første og andre etasje og kontorloka­ler i tredje etasje, avslutter Lillejord.

Vi har sett frem til denne dagen lenge. ARVID LILLEJORD

 ??  ??
 ??  ?? Civitan Club Farsund er glade for å kunne bidra med flytting en på Listaheime­n. Fra venstre: Tomas Andreassen, Mardon Bjørndal, Finn Andersen, Anton Sudland og Johan Kjørkleiv.
Civitan Club Farsund er glade for å kunne bidra med flytting en på Listaheime­n. Fra venstre: Tomas Andreassen, Mardon Bjørndal, Finn Andersen, Anton Sudland og Johan Kjørkleiv.
 ??  ?? Det ble mange turer i heisen for de som bidro under Både ledelsen og de ansatte er tilsynelat­ende fornøyde med nybygget. På bildet: enhetslede­r Arvid Lillejord, flyttingen på Listaheime­n torsdag.
Det ble mange turer i heisen for de som bidro under Både ledelsen og de ansatte er tilsynelat­ende fornøyde med nybygget. På bildet: enhetslede­r Arvid Lillejord, flyttingen på Listaheime­n torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway