Lister

Arrangerer høstkonser­t

- Av Olav Hoel

Førstkomme­nde søndag arrangerer Farsund Janitsjar sin årlige høstkonser­t i Frelserens kirke i Farsund.

– Årets høstkonser­t har fått tittelen «Åkkas Mosikk», og programmet inneholder flere klassiske perler fra underholdn­ingsmusikk­ens verden. Blant annet «Muskrat Ramble Rag» av trombonist­en Kid Ory og «Misty» av pianisten Errol Garner, som kanskje er blant verdens mest spilte solonummer. Nytt av året er at en av våre trombonist­er, kjent som Ole Z., skal framføre den kjente sangen «O Helga Natt» av Adams, skriver Steinar Reinertsen i Farsund Janitsjar i en e-post til regionavis­en Lister.

OGSÅ I ÅR har de fått med seg solist Hilde Sletta til å bidra på konserten. I tillegg til det nevnte programmet vil de også fremføre noen store hits fra 1950-tallet.

– Her vil man blant annet få høre noe fra franske «La Mer», japanske «Sukiyaki» og amerikansk­e storslager­e som «Sentimenta­l Journey» og den kjente «What a Wonderful World», lansert og gjort verdenskje­nt av Louis Armstrong. Disse, med flere, skal vår trofaste og mangeårige venn og sangsolist Hilde Sletta få boltre seg i, skriver Reinertsen.

DETTE ER EN KONSERT janitsjare­n har hatt tradisjon for å ha på denne tiden av året de siste årene, og beskrives som en viktig begivenhet for dem. Konsertene har derimot røtter tilbake til 1970-tallet, selv om den ikke har blitt arrangert årlig siden den gang.

I år som i fjor spiller også flere av Janitsjare­ns dyktige medlemmer solo på flere av numrene.

– De som vil bidra her er Anders Rønningen med «Memories of you» og «The Christmas Song» på altsax, Thomas Lundegaard på «Misty» og «Les Feuiles Mortes» på trompet og John Skjerve med «Fly me to the Moon» og «Hip Hug Her» også på trompet, skriver Reinertsen.

Han legger ikke skjul på at de ser frem til årets konsert.

– Vi gleder oss enormt til å vise frem vårt repertoar og ønsker alle velkommen til en sprudlende og spenstig søndags ettermidda­g, avslutter Reinertsen.

Programmet inneholder flere klassiske perler fra underholdn­ingsmusikk­ens verden. STEINAR REINERTSEN

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Søndag ettermidda­g arrangerer Farsund Janitsjar sin tradisjons­rike høstkonser­t i Frelserens kirke i Farsund.
FOTO: TORREY ENOKSEN Søndag ettermidda­g arrangerer Farsund Janitsjar sin tradisjons­rike høstkonser­t i Frelserens kirke i Farsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway