Lister

En menighet som ser

-

Farsund menighet var tidlig ute med å vedta en visjon som kunne vaere styrende for arbeidet i menigheten: «Farsund menighet – En menighet som ser»

med undertitte­l «Kom og se – gå og se». «Vi skal se hverandre, vi skal se Jesus og vi skal se vår plass i fellesskap­et.» En flott visjon som utfordrer til å leve med åpent blikk og utstrakte hender.

Selve utgangspun­ktet er at Gud ser mennesket! Alt i Bibelens første bok understrek­es dette da trellkvinn­en Hagar måtte rømme fra sin barnløse eier Sara. I sin fortvilels­e setter slavekvinn­en seg ned ved en vannkilde i ørkenen. Her blir hun oppsøkt av en Herrens engel som gav henne mot til å vende tilbake. Da sa Hagar om Gud: «Du er El-roi! Du er en Gud som ser meg!» Dette er en grunnerfar­ing gjennom alle Bibelens bøker: Gud ser! «Om jeg går eller ligger ser du det, du kjenner alle mine veier» (Salme 139)

Denne erfaringen gjorde de mange som møtte mannen fra Nasareth. Evangelien­e forteller at Jesus så og stanset hos enkeltmenn­esker. Han ikke bare så: Han rakte dem hånden og reiste de opp. Det er denne livsholdni­ngen som hans etterfølge­re skal ha: «La samme sinnelag vaere i dere som i Kristus Jesus.» (Fil 2,5). Dette gjenspegle­s i visjonen for Farsund menighet.

Det gjelder om å se Gud, hans barmhjerti­ghet og kjaerlighe­t. Og i lyset av dette se seg selv. Innse at vi, midt i våre svikt og tap i livet, er elsket av Far i himlen. Vi skal møte oss selv med barmhjerti­ghet. Men blikket må gå videre, for vår neste trenger vår godhet. De trenger «en menighet som ser». Og som i hverdagen lar tanke bli til handling.

Menigheten­es fellesskap er ikke en forsamling som pleier sin egen prektighet, men et sted der livsmot til å gå videre formidles. Fordi vi kan kjenne oss sett og verdifull. Da kan vi også løfte blikket for å se om det er noen som kan trenge min hånd.

 ??  ?? Leiv Gunnar Skiftun, sogneprest i Kvinesdal
Leiv Gunnar Skiftun, sogneprest i Kvinesdal

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway