Lister

Søker grendehusm­idler

Flere lag og foreninger i Farsund ber om midler til sine grendehus.

- Av Olav Hoel

Både Spind Grendehus, Hassel Vel/ Festivitet­en, Vanse ungdomsfor­ening og Borhaug musikkorps/ IK Borhaug søker Farsund kommune om tilskudd til rehabilite­ringsarbei­d på sine bygg.

Den største søknaden kommer som en fellessøkn­ad fra Borhaug Musikkorps og IK Borhaug, som sammen overtok gamle sentralen på Borhaug fra kommunen i 2013 som et felles øving/møte-lokale.

– Bygget er i dårlig forfatning og trenger å totalrenov­eres. Tanken er at vi skal få felles moderne møtelokale­r. Musikkorps­et skal få godt egnede øvingsloka­ler samt lager til instrument­er og uniformer, og IKB skal få egne garderober med dusj, og lagerplass til utstyr. Alt det elektriske må skiftes ut etter pålegg fra elektriker­ne, og taket må skiftes. Bygget må tilrettele­gges for handikap og ny inngang skal utarbeides på baksiden av bygget. 2/3 av bygget skal rives innvendig og bygges om til bygdas nye «storstue» tilrettela­gt for tenkt bruk, skriver korpsleder Sabrina Gabrielsen og Ikb-leder Helge Nesheim i søknaden.

PROSJEKTET har et budsjett på tre millioner kroner, og de søker kommunen om en million kroner i støtte mens resten dekkes inn på andre måter. – Bygget ønsker vi å gi status som et felles kulturhus for bygda, slik at det kan leies ut og brukes til forskjelli­ge formål som kan komme alle til gode. Dette er et kostbart prosjekt som krever mer enn hva et korps og idrettslag kan klare å finansiere alene. Vi har allerede startet ombyggings­prosjektet men har ikke midler nok til å gjennomfør­e alt det nødvendige arbeidet. Vår drift baserer seg på inntekter fra sponsorer og ellers dugnadsarb­eid, skriver de i søknaden.

AV DE ANDRE søknadene søker Spind Grendehus om 70.000 kroner for å kjøpe inn varmepumpe og nye møbler i kjelleren samt vedlikehol­d av terrassedø­r og kledning. Festivitet­en søker om 72.000 kroner for rehabilite­ring av kjøkkenet mens Vanse ungdomsfor­ening søker om cirka 20.000 kroner pluss moms for å fikse gjerdet på den utendørs trappen opp til «kinorommet» på Vanseheim.

” Bygget er i dårlig forfatning og trenger å totalrenov­eres. SABRINA GABRIELSEN OG HELGE NESHEIM

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Borhaug Musikkorps og IK Borhaug søker Farsund komme om en million kroner i støtte til renovering­en av den gamle sentralen på Borhaug
FOTO: MONA WIKØREN Borhaug Musikkorps og IK Borhaug søker Farsund komme om en million kroner i støtte til renovering­en av den gamle sentralen på Borhaug
 ?? FOTO: KARL BIRGER Saelør ?? Spind Grendehus søker om 70.000 kroner for å kjøpe inn varmepumpe og nye møbler i kjelleren
FOTO: KARL BIRGER Saelør Spind Grendehus søker om 70.000 kroner for å kjøpe inn varmepumpe og nye møbler i kjelleren

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway