Lister

Javel ...

- Av Olav Hoel

Jarle Viken, som sammen med Steinar Reinertsen danner duoen «Spindsguda­n», jobber til daglig som laerer i Lillesand. Når han først er hjemme i Farsund, liker han ikke bare å opptre for folk.

– Hva driver du med om dagen?

– Jeg begynte å jobbe som laerer i august, så ukedagene fylles godt opp med det. Overgangen fra studentliv og vikarjobb på Alcoa Lista til å undervise for sju ulike klasser på en barneskole ble stor. Ellers har helgene i høst dreid seg om å reise hjem til Farsund og omegn for hummerfisk­e, jakt og spilleoppd­rag med «Spindsguda­n», der jeg utgjør halvparten av besetninge­n.

– Hva gjør du når du skal slappe helt av?

– Da trives jeg godt på sjøen i passe sakte fart med en kopp kaffi. Eller så besøker jeg farmor i Spind.

– Hva liker du best å gjøre på hjemstedet ditt?

– Føle meg hjemme.

– Hvis du skulle tatt med deg en person til en øde øy, hvem skulle det vaert og hvorfor?

– Samboeren min, selvfølgel­ig. Men om hun var opptatt den dagen? Da hadde jeg tatt med fiskeren Markus. Alle har noe å laere av fiskeren Markus. Den som har lest «Kilden» av Gabriel Scott vet hva jeg snakker om.

– Hvordan ser du frem til vinteren? Hvorfor?

– Jeg er veldig glad i vinteren, så lenge det er vinter og ikke seks måneder med høst. Det jeg derimot liker minst med den kaldere tiden av året er folk som kryler seg sammen og til stadighet klager over at det er kaldt. Kle deg!

– Hva opptar deg ellers?

– For tiden lader jeg opp til min første soloopptre­den på en stund. Det blir en konsertfor­estilling på Kulturbokh­andelen i slutten av måneden der jeg i mellom sangene tar for meg mitt forhold til og livet til Johnny Cash.

– Hva er favorittla­get ditt?

– Gyland Samvirkela­g.

– Hva skulle du ønske regionavis­en Lister / Lister24 skrev mer om?

– Dyptpløyen­de portrettin­tervjuer med folk som har levd en stund.

Trives godt på sjøen i passe sakte fart med en kopp kaffi.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway