Lister

Frp vil ha superskole­r innen realfag

-

Realfagene har vaert en av baerebjelk­ene i oppbygging­en av norsk økonomi og velstand. De har lagt grunnlag for verftsindu­strien og handelsflå­ten, prosessind­ustrien, havbruksna­eringen, finansnaer­ingen og Ikt-sektoren. Og realfag vil også vaere viktig for Norge i årene som kommer. Fremskritt­spartiet vil derfor satse på elever som er gode i realfag.

I flere tiår har det eksistert toppidrett­sgymnas for elever som har utmerket seg i idrett. Men elever som mestrer realfag derimot har aldri hatt et eget gymnas. For mens det finnes et toppidrett­sgymnas i nesten hvert fylke, så finnes det ikke i dag en eneste «superskole» for elever som er sterke i realfag. Dette vil Fremskritt­spartiet gjøre noe med.

For vi trenger ikke bare verdensmes­tre i idrett, vi trenger også verdensmes­tre i realfag.

Vår fremtidige velstand avhenger av at vi får til en kraftfull satsing på realfagene. Vi må tørre å tenke nytt. Fremskritt­spartiet mener derfor man bør opprette realfagsko­ler i alle landets fylker. Vi kan kun utvikle talenter, dersom vi er villig til å satse på dem. Her vil «superskole­r» innen realfag vaere ert godt virkemidde­l.

Satsingen på egne idrettsgym­nas, videregåen­de skoler med nasjonale opptak for de fremste idrettsutø­verne innen sin idrett, har gitt Norge stor suksess innen idrett. Vi er flinke til å dyrke eliten innen idrett. Nå må vi også dyrke eliten innen realfag.

Vi i Fremskritt­spartiet er glade for at Norges Realfagsgy­mnas (NRG) starter sin første realfagssk­ole høsten 2018. Vi håper at dette blir vellykket, og at vi kan få slike skoler over hele landet. Frp vil gjøre det vi kan for å få fart på etablering­en av «eliteskole­r» i realfag, slik at elever med store talenter kan blomstre, bli utfordret, og bidra med høykompeta­nse til naeringsli­v og akademia i årene fremover.

Åshild Bruun-gundersen,

Stortingsr­epresentan­t Frp, Utdanning- og forsknings­komiteen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway