Lister

Kjempet bra mot topplag

FIL tørster etter revansj i returkampe­n

- Av Torrey Enoksen

Sykdom og skader førte til at FIL kun stilte med seks spillere i tillegg til trener Rune Gabrielsen lørdag.

– Selv om vi kun stilte med seks spillere i tillegg til meg selv på benken, gjorde de en kjempeinns­ats. Det at Randabergs trener tar time-out i tredjesett­et når vi leder 13–15, viser at vi gav dem mer kamp enn de ønsket seg. Nå må vi bare vinne returkampe­n hjemme neste søndag 3–0 og dermed få ekstraomga­ng. Da kan vi lage en sensasjon, mener Gabrielsen.

Skader og sykdom

Randaberg ligger for øyeblikket på fjerde plass i eliteserie­n.

Forutsetni­ngene for FILS volleyball­herrer foran den første av to kamper i kvartfinal­en i NM kunne ikke vaert verre. To av spillerne måtte fredag kaste inn håndkleet på grunn av sykdom. I tillegg sliter Jakob Stave Lorentzen med et trøblete kne som førte til at han ble igjen hjemme.

På toppen av det valgte FILS spillere som for tiden holder seg i Oslo å holde seg i Tigerstade­n, da de trodde at de hvite og grønne hadde nok spillere i troppen.

Med kun seks utespiller­e og trener Gabrielsen på benken, så det ut til at Nm-eventyret for FIL ville ende på Randaberg utenfor Stavanger.

Skjerpet seg

Slik så det også ut i det første settet, som hjemmelage­t kontroller­te til 25–14.

Men tidlig i det andre settet skjønte nok laget at de kunne gi eliteserie­laget mer kamp enn de var forberedt på. Johan Tveit måtte steppe inn som opplegger, en posisjon han ikke har spilt i på lenge. Etter hvert som han fikk justert inn spillet sitt, ga det åpninger for FIL. Lagene fulgte hverandre som skygger frem til stillingen 22–22, da dommeren dømte mot FIL.

– Mellom første og andre settet ble vi enige om å jobbe mer for hverandre og spille enklere. Det viste seg å vaere et riktig valg, helt til dommeren tok en feig avgjørelse mot oss på 22–22. Vi mente en ball var inne, og poenget var vårt, men dommeren ga poenget til Randaberg. Det var det som skulle til for at de rykket fra og vant settet, forteller Gabrielsen.

Fortsatt mulig

Hendelsen tente de hvite og grønne så pass at de tok over kommandoen. Da FIL ledet 15–17 mente Randabergs trener at nok var nok. Da samlet han laget sitt til en liten alvorsprat med klar beskjed om at de ikke kunne tape settet for første divisjonsl­aget fra Farsund.

FIL klarte å holde føringen til stillingen 23–23. Da satte vertene inn de to avgjørende poengene.

– Det skal vaere nivåforskj­ell mellom eliteserie­n med flere landslagss­pillere og et første divisjonsl­ag, Det viste denne kampen. Men skal vi klare å nå en semifinale, må vi ha alle spillerne tilgjengel­ig, og de må yte maksimalt. Vi må ha så mange spillere i troppen at vi har mulighet til å bytte underveis. Det som blir nøkkelen er at vi vinner 3–0 i sett, og at det blir ekstraomga­ng. Vinner de ett sett, er løpet kjørt. Skal vi klare å slå dem, må vi vaere på hugget gjennom hele returoppgj­øret. Det vi presterte i dag var utrolig bra. ikke minst at vi tok 23 poeng i siste settet var kjempegøy. Jeg frykter Randaberg vil komme med toppet lag, men det skal også vi gjøre, sier Gabrielsen.

 ?? FOTO: RUNE GABRIELSEN ?? FILS spillere fotografer­t før kampen i Randabergh­allen. Foran f.v.: Cato Vik, Eirik Andreas Undheim og Johan Tveit. Bak f.v.: Oddvin Pedersen, Erik Reinertsen og Tom Harald Mossmann. Forfall: Sindre Spinnangr, Goran Peselj og Jakob Stave Lorentzen.
FOTO: RUNE GABRIELSEN FILS spillere fotografer­t før kampen i Randabergh­allen. Foran f.v.: Cato Vik, Eirik Andreas Undheim og Johan Tveit. Bak f.v.: Oddvin Pedersen, Erik Reinertsen og Tom Harald Mossmann. Forfall: Sindre Spinnangr, Goran Peselj og Jakob Stave Lorentzen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway