Lister

Strømmet tiill mes-se

Gerd Abrahamsen var en av flere hundre som støttet den tradisjons­rike førjulsmes­sen til Lyngdal Frikirke lørdag.

- Av Tom Arild Støle

– Det er farsdagsga­ve til svigerfar, røper Abrahamsen, og blar opp for å betale for noen bokser med småkaker.

SMÅKAKENE og alle de andre gjenstande­ne som ble solgt i Lyngdal Frikirke lørdag gikk unna som varmt hvetebrød. Det samme gjorde basarårene og loddene på hovedlotte­riet. De mange fremmøtte kunne få kjøpt alt fra klaer, votter, julepynt, småinteriø­r, ferskt brød, strikkeopp­skrifter og tregjensta­nder til godteri og leker, for å nevne noe. I kafeen sto forfriskni­ngene i kø.

– Totalt fikk vi inn godt over 200.000 kroner brutto. Vi får ikke de endelige tallene før til uken, men det ser ut til at vi kommer til å få et enda bedre resultat enn vi gjorde i fjor, da vi fikk inn 230.000 kroner, sier førjulsmes­segeneral Margit Hovland.

HUN HADDE stålkontro­ll da vinnertall­ene ble ropt opp. Totalt ble det delt ut 240 gevinster, bare på de fire åresalgene, hvor det alene ble solgt for 82.000 kroner.

I tillegg var det 40 premier på barnelotte­riet, og 13 på hovedtrekn­ingen, der en lekehytte og billetter til restaurant­en Under var blant de gjeveste premiene.

– Vi er veldig godt fornøyd med resultatet. Nå har vi jo holdt på i noen år. Førjulsmes­sen ble i år arrangert for 36. år på rad den andre lørdagen i november, og vi har fått et godt ord på oss, noe som gjør at folk kommer tilbake år etter år og tar lodd, forklarer Hovland.

OVERSKUDDE­T fra førjulsmes­sen går til den lokale organisasj­onen Håp for alles House of hope-prosjekt i Liepaja i Latvia. Her bygges det opp et mor og barn-senter, hvor vanskeligs­tilte, unge mødre skal kunne ta med seg sine egne barn og få støtte, veiledning og et varmt måltid, og bli fulgt opp av noen som bryr seg.

I løpet av denne måneden skal en gjeng fra organisasj­onen reise til Latvia for å vaere med på åpningen av et nytt bygg på senteret, som er finansiert med god hjelp fra menigheten i Lyngdal.

– Vi er veldig takknemlig for at vi har fått sponset veldig mye av det vi deler ut i premier, som

igjen gjør at vi har minimalt med utgifter til en messe som dette. Det er hyggelig å kunne bidra til et så fint prosjekt, og det at vi samler inn til et konkret prosjekt, gjør det til en langt mer takknemlig oppgave å samle inn sponsorgav­er, sier Margit Hovland.

HUN HAR ikke tall på hvor mange mennesker som var innom lørdagens førjulsmes­se, men medgir at det var mange, flere hundre.

– Vi skal vaere glad for at vi har tatt i bruk nybygget, for om vi skulle ha vaert i de gamle lokalene, som vi brukte for to år siden, hadde det ikke vaert plass til alle, legger hun til.

Fjorårets førjulsmes­se gikk av stabelen i kulturhuse­t, under ombygginge­n. Årets messe var derfor den første i de nye lokalene.

Vi har fått et godt ord på oss, noe som gjør at folk kommer tilbake år etter år og tar lodd

MARGIT HOVLAND, SMESSEGENE­RAL

 ??  ??
 ??  ?? Gerd Abrahamsen benyttet førjulsmes­sen i Lyngdal Frikirke til å kjøpe småkaker til svigerfars farsdag. Til høyre Marie Skåland Skretting.
Gerd Abrahamsen benyttet førjulsmes­sen i Lyngdal Frikirke til å kjøpe småkaker til svigerfars farsdag. Til høyre Marie Skåland Skretting.
 ??  ?? Leander Støle (til venstre) og Tomas Løland solgte leker og godteri på barnas egen julemesse. Her er det Saman Søvik som sikrer seg litt godteri.
Leander Støle (til venstre) og Tomas Løland solgte leker og godteri på barnas egen julemesse. Her er det Saman Søvik som sikrer seg litt godteri.
 ??  ?? Miriam Løland (7) løper entusiasti­sk til podiet for å hente gevinst.
Miriam Løland (7) løper entusiasti­sk til podiet for å hente gevinst.
 ??  ?? Margit Hovland hadde hånd om mikrofonen under trekningen.
Margit Hovland hadde hånd om mikrofonen under trekningen.
 ??  ??
 ??  ?? Totalt ble det loddet ut nesten 300 gevinster under førjulsmes­sen i Lyngdal Frikirke lørdag. Flere hundre mennesker var innom messen.
Totalt ble det loddet ut nesten 300 gevinster under førjulsmes­sen i Lyngdal Frikirke lørdag. Flere hundre mennesker var innom messen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway