Lister

Eldres hjelper

Jorun Grimsby får dagens julestjern­e for den jobben hun gjør på Lyngdal Bo- og Servicesen­ter.

- Av Olav Hoel

Jorun Grimsby, som får dagens julestjern­e, hjelper både ansatte og beboere på Lyngdal

Bo- og Servicesen­ter.

– Jeg er overveldet og føler det er så mange som kunne fått en julestjern­e. Jeg synes det både overrasken­de og gledelig å få denne, men samtidig er jeg veldig takknemlig, sier Grimsby.

I begrunnels­en beskrives hun som en blid, rolig og hjelpsom person som hjelper både ansatte og beboere.

– Det er selvsagt fint å høre. Folk er jo så hyggelige her, så det er ikke vanskelig å vaere hyggelig tilbake. Både beboere og ansatte er veldig koselige. I tillegg trives jeg veldig godt i jobben min. Det er en kjempefin arbeidspla­ss med kjempegrei­e kolleger. Jeg kunne ikke hatt det bedre på jobb, sier Grimsby. Hun anslår at hun har jobbet på Lyngdal Bo- og Omsorgssen­ter i rundt 17 år, og har stor sett jobbet med det samme hele veien.

– Veldig travel jobb

– Det er en veldig travel jobb, men samtidig givende. Det gir meg veldig mye å gå på jobb, hvor jeg også trives. Det er ingen selvfølge, sier Grimsby.

– Hva er det jobben din består i?

– Det er veldig variert. Jeg driver blant annet med fakturerin­g og oppholdbet­aling, litt budsjett og gir tilgang til fagsysteme­r. I tillegg er det folk som for eksempel spør hvor de skal gå eller hvem de skal kontakte hvis ikke jeg kan hjelpe dem, forteller Grimsby.

Nå ser hun derimot frem til jul.

Juletradis­joner

– Det blir koselig å feire jul sammen med familien og gå i familiesel­skaper. Nå har jeg akkurat flyttet tilbake i barndomshj­emmet mitt på Årnes, men i år skal jeg bort til broren min og feire jul med familien, sier Grimsby.

– Kan du fortelle litt om dine juletradis­joner?

–Det er å feire jul sammen med familien og treffe dem, helst alle sammen på en gang, men jo flere jo bedre. Når alle er samlet pleier vi å vaere rundt 20 stykk, men på selve julaften pleier vi å vaere sju-åtte stykk. Da pleier vi å spise ribbe. Samtidig er det også hyggelig å ha selskap med venner, sier Grimsby.

– Foretrekke­r du furu eller gran?

– Gran.

–Har du noe handlebuds­jett til jul?

– Nei, det har jeg ikke. Jeg kjøper det jeg synes er greit, sier Grimsby.

– Hva slags julevaer håper du på?

– Jeg håper på snø i julen, men den kan godt forsvinne igjen etter nyttår, sier Grimsby.

– Hva ønsker du deg til jul?

– Lykkelige barn og godt samvaer med familien. Det viktigste i julen er jo julens budskap og at ungene koser seg og får mange gode minner for fremtiden, sier Grimsby.

– Hvem feirer du jul med?

– Det er sammen med broren min, sønnen min og ellers naerfamili­en, sier Grimsby.

– Hva får deg i julestemni­ng?

– Det er julemusikk og ha det rent og pyntet til. Vi pleier ellers å bake pepperkake­r og kakemenn og ellers noen småkaker og julekonfek­t, men ellers blir det ikke så mye baking. Jeg har ikke sju slag, men kanskje jeg kan ha fire, sier Grimsby.

 ??  ??
 ??  ?? Jorun Grimsby har i rundt 17 år jobbet på kontoret på Lyngda Bo- og Servicesen­ter, og stortrives i jobben.
Jorun Grimsby har i rundt 17 år jobbet på kontoret på Lyngda Bo- og Servicesen­ter, og stortrives i jobben.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway