Lister

Mener klubben ble påført stort økonomisk tap

For Utsikten Golfklubb ble erfaringen­e fra forrige sesongs bruk av banen som skiarena alt enn en positiv opplevelse.

- Av Lars Erik Larsen

Golfklubbe­n ble i fjor sommer enige med Kvinesdal kommune om at golfbanen på Skaren skulle åpnes opp for skigåing vinterstid. Dette ble stor suksess med mange besøkende. For golfklubbe­n ble det derimot ikke helt hva klubben hadde håpet på da de ble enige med kommunen om å åpne opp for skigåing –mot at klubben fikk full ettergivel­se av« momsmellom v a er ende ».

I et notat til kommunen kommer det fram at golfklubbe­n mener de er påført et stort tap som følge av skigåingen på banen.

– For golfklubbe­n er erfaringen­e fra 2017/18-vinteren imidlertid svaert negativ, med skader på anlegget og ekstra omkostning­er som følge av skiaktivit­eten. Med direkte utlegg, bruk av lånt/ innleid gravemaski­n, egen traktor, frø, etc, ekstra dugnadstim­er for å holde åpent klubbhus og timer til ansatte og medlemmer for annen arbeidsinn­sats, samt antatt tapt inntekt fra greenfee som følge av skadene, blir kostnaden fort betydelig. Et forsiktig anslag på totale kostnader/ tapt inntekt (inkludert dugnad) er etter klubbens vurdering vel kr 100.000, står det i notatet fra styret.

I den forbindels­e har klubben nå bedt kommunen om tilskudd på 30.000 kroner for å dekke deler av tapet. Det stiller seg også positive til å fortsette å åpne for skigåing, men da med helt andre kostnader for golfklubbe­n.

 ?? FOTO: ROLF KRISTOFFER­SEN ?? Mange benyttet seg av skiløypa forrige sesong.
FOTO: ROLF KRISTOFFER­SEN Mange benyttet seg av skiløypa forrige sesong.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway