Lister

Engasjert ung mann

– Jeg hadde ikke ventet at jeg skulle få en julestjern­e for ungdomsarb­eidet jeg gjør her i Misjonskir­ken, sier Petter Bye.

- Av Torrey Enoksen

Petter Bye (19) får julestjern­a for sitt frivillige engasjemen­t for ungdom gjennom Lyngdal Misjonskir­ke.

Litt lettere overrasket for å ha blitt oppringt av Lister24 og bedt om å møte ved Misjonskir­ken i Lyngdal, dukker 19-åringen opp. Smilet dukker raskt opp når han får øye på den røde julestjern­en plukkes opp av papirposen fra en blomsterha­ndler i Lyngdal.

– Jo, det var hyggelig dette, sier han.

Holdt på siden 13 – Hva er det dere gjør her på Misjonskir­ken i helgene?

–Vi har åpent hus her hver fredag kveld der vi samler ungdommer. Jeg har ansvar for kiosken, og er teamleder for det. Arrangemen­tet går på å samle ungdom. Det begynner med at vi har et ungdomsmøt­e først, og der etter har vi aktivitete­r og samles sosialt. Jeg trives veldig godt med det. Jeg har holdt på med dette i seks og et halvt år, siden jeg var 13, forteller han.

Fellesskap – Hva er det som driver deg til å holde på med dette arbeidet?

– Det er fellesskap­et som vi har. Det er masse forskjelli­g alder, forskjelli­ge folk som kan samles om det samme. Så er det å vise min tru til andre folk, at jeg ønsker at andre mennesker på min alder og yngre skal få sett og møte Jesus. Samlingene skal ikke forbindes med kjedelige møter, men at vi også samles sosialt. Vi har en hall bak kirken her, og der går det i fotball, innebandy forskjelli­ge

sporter. Så er det det sosiale med spilling, bordtennis og mer. – Kan du fortelle om juletradis­jonene dine?

– Den første juletradis­jonen som vi har er deltakelse i «Veien til Betlehem». Det innleder forberedel­sene til jul. På julaften feirer jeg med familien, der vi pleier å spise pinnekjøtt. Første juledag må vi ha turkey (kalkun, red.anm.). Hvis vi strekker helt ut til nyttår, pleier jeg å feire den her i Misjonskir­ken sammen med andre ungdom. – Furu eller gran?

–Det er dessverre plast! Jeg er egentlig imot plasten! – Handelbuds­jettet ditt inn mot jul?

– Det går en del i mat, litt julegave. Jeg er blitt onkel til et par stykker, så noe går til dem. Går en del i sparing og på bil! – Hva slags julevaer håper du på?

– Jeg ønsker meg hvit jul. – Hvem skal du feire jul sammen med?

– Det er mamma, pappa og den ene søsteren med svogeren min og nevøen min. Og mor til svogeren min. Det hadde vaert litt kjedelig om det bare hadde

– Det må vaere god julemusikk og julemat. Kjenne lukten av god julemat, sier kokkelaerl­ingen.

 ??  ??
 ??  ?? – Det er fellesskap­et som vi har, sier Petter Bye. 19-åringen har siden han var 13 vaert engasjert i ungdomsarb­eidet i Lyngdal misjonskir­ke.
– Det er fellesskap­et som vi har, sier Petter Bye. 19-åringen har siden han var 13 vaert engasjert i ungdomsarb­eidet i Lyngdal misjonskir­ke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway