Lister

Åpent brev til ordfører og rådmann

-

Vedrørende kjøp av nye møbler i kommunesty­re og formannska­pssalen.

Da vi etter ferien møtte opp til første gruppemøte­t i kommunesty­resalen var det flere av oss som ble stående å måpe og fikk bakoversve­is. Kommunesty­resalen hadde fått nye møbler.

Den aerverdige kommunesty­resalen med de flotte heltre skrivebord­ene og eikestolen­e trukket i blått ullstoff «som aldeles ikke var slitt» var blitt erstattet med gråmalte kontorpult­er med ditto høye grå svingstole­r med sorte stålben.

Stoler for eventuelle tilhørere i salen er erstattet med lave grå stoler med samme form.

For ikke så mange år siden ble det laget ny talerstol i heltre eik, akkurat for at det skulle passe til de stilfulle møblene og eike panelene i kommunesty­resalen. Talerstole­n hadde kommunevåp­ene i front med de rette fargene.

Denne er nå erstattet med en helt sort talerstol med kommunevåp­enet som kontrast i hvitt på hele fronten.

De nye møblene er ikke funksjonel­le slik de er plassert. Det er blitt mer tungvint og kronglete for representa­ntene når de skal gå til talerstole­n. Det eneste positive vi har hørt om møblene er at det er svingstole­r.

Det er også skiftet møbler i formannska­pssalen. Der er det flotte store, massive eikebordet erstattet med et lite brunt «respateks»-lignende bord med sort understell på hjul. Stolene er av samme slag som er kjøpt inn til tilhørerne i kommunesty­resalen.

Vi har gått inn og ut noen ganger i kommunesty­resalen og hver gang er møblene et tema. Det vaere seg blant de folkevalgt­e eller tilhørere.

Vi har sågar hørt et kommunesty­remedlem si at «dette er vandalisme», og vi må faktisk si oss enig.

Det er noe i denne saken vi lurer på:

Hvem har bestemt at det skulle kjøpes nye møbler til kommunesty­re og formannska­pssalen?

Hvorfor ødelegge disse flotte salene med møbler som ikke passer inn i det hele tatt?

Hvem i all verden er interiørko­nsulenten som kan forsvare dette estetisk?

Hvor mye koster disse møblene?

Vi er nå i budsjettfo­rhandlinge­r og det skal spares over en lav sko. Vi synes ikke ordfører/ administra­sjonen ved rådmannen går foran med et godt eksempel. De gamle møblene er laget for generasjon­er og bør ivaretas. Det blir helt feil at de blir erstattet av kontormøbl­er fra et møbelgigan­tfirma.

Vi har på folkemunne hørt at de gamle, aerverdige møblene er plassert i Røsseviga og skal etter sigende gis bort. Dersom det er tilfelle håper vi de folkevalgt­e tar affaere med en gang!

Kommunesty­re og formannska­psmedlemme­ne må komme på banen før det er for sent.

Denne saken angår oss alle. Her er det ikke bare snakk om smak og behag, men totalt mangel på respekt for aerverdige Husan. Vi og Farsunds innbyggere forventer et svar på våre spørsmål.

Få møblene tilbake til Husan der de hører hjemme.

Med hilsen

Ellen Ludviksen og Inger Stray Jensen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway