Lister

Lyngdalsbo­ka nummer 30

- Av Tom Arild Støle

Lyngdal historiela­g er nå klare med 68 nye sider med lokalhisto­rie i den 30. utgaven av Lyngdalsbo­ka.

– Dette er blitt en god tradisjon. Og opp gjennom årene er det blitt noen sider med lokalhisto­rie ja. Jeg tror nok det er mange som samler på disse bøkene, sier Rebekke Foss Hartveit, leder av Lyngdal historiela­g, som feirer 30-årsjubileu­m i 2019.

Lyngdalsbo­ka består av gammel lokalhisto­rie, men også stoff fra året som er gått. Noe av stoffet er skrevet av historiela­gets redaksjons­komité, men er også basert på innsendt stoff fra mennesker som har lyst til å formidle noe.

– Vi er veldig glad for folk som tar kontakt med oss og deler sine eller sine forfedres minner, gjennom historier basert på dagbøker, gamle oppskrifte­r eller dikt. I Lyngdalsbo­ka passer alle typer artikler, bare det har noe med Lyngdal å gjøre, forklarer Foss Hartveit.

Årets bok består blant annet av Trygve Omlands gode og triste minner om yngreshytt­a og det som har skjedd der. Harald Eide har skrevet om Bjerga, med utgangspun­kt i et familiebil­de, mens John Høyland har skrevet om gården Tjomsland. Årets utgave av Lyngdalsbo­ka består blant annet også av artikler om Toralv Tjomslands første arbeidsår i Alleen, bilder av konfirmant­ene fra 50 år tilbake og en historie om to atlanterha­vsroere og den ene av dem sitt forhold til Hundingsla­nd.

Minnemarke­ringen på Rudjordshy­tta i august har også fått stor plass i årets utgave av Lyngdalsbo­ka.

–Innholdet er variert, og vil passe for alle som er interesser­t i Lyngdal og historien, mener Rebekke Foss Hartveit.

Lyngdalsbo­ka er i år trykket opp i om lag 1.400 eksemplare­r. Redaksjone­n har bestått av Tor Engvoll, Rebekke Foss Hartveit, Svein Kjørvik, Målfrid Hagen Skreros og Kolbjørn Stuestøl.

 ?? FOTO: UTLÅNT FRA LYNGDALSBO­KA ?? Harald Eide skriver i Lyngdalsbo­ka om Bjerge gård.
FOTO: UTLÅNT FRA LYNGDALSBO­KA Harald Eide skriver i Lyngdalsbo­ka om Bjerge gård.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway