Lister

Mer digitalt fokus

Målet er at Lister skal bli digitalt levedyktig innen tre år

- Av Karl Birger Saelør

Redaktøren­e Fridtjof Nygaard (49) og Svein Morten Havaas (44) vil gjøre Lister digitalt levedyktig innen 2021.

– Det er Schibsteds mål, og det skal vi klare. Vi har i dag 2.000 digitale abonnenter og har hatt digital økning på 60 prosent de siste to årene. Den trenden ønsker vi skal fortsette, sier Fridtjof Nygaard, som er ansvarlig leder og daglig leder i Lister, Lindesnes, Søgne og Songdalen Budstikke og N247.

Svein Morten Havaas, som har vaert nyhetsreda­ktør i Farsunds Avis/ Lister siden 2003, blir nå stedlig redaktør i Lister.

– Rollen medfører et tydeligere ansvar enn nyhetsreda­ktør for å lede Lister i digital full fart fremover. Svein Morten blir også en del av søsteravis­ene i sørs ledergrupp­e og skal delta i å utvikle oss alle sammen på tvers til det beste for oss. Han blir vårt ansikt utad og skal skrive ledere i tospann med meg, sier Fridtjof Nygaard.

Mediesjefe­r

Lars Erik Larsen, Åse Astri Bakka og Tom Arild Støle er ansatt på åremål, ett år av gangen, som mediesjefe­r. Tittelen omfavner dagens vaktsjef/ nettsjef. Mediesjefe­n både fronter, er journalist, bistår redaktøren, deltar i papirprodu­ksjon og er helgesjef.

Mona Wikøren blir også mediesjef. Hun skal ikke gå i turnus, men fylle rollen ved sykdom og ferie eller andre behov. Mona skal vaere mediesjef med spesielt fokus på gravende og kritisk journalist­ikk.

– Et bra lag

–Jeg er motivert til oppgaven som lokal lagleder. Vi er et bra lag. At vi tidligere i år ble kåret til Årets lokalavis er et bevis på det. I fremtiden er målet at vi skal bli enda bedre, sier Havaas, som håper på god kontakt med leserne - også om det positive som skjer i lokalsamfu­nnet.

– Folk tror vi vet alt, men det gjør vi ikke. Vi vil vite mer, så ikke nøl med å ta kontakt med oss. Har du ros eller ris å komme med, eller noen gode tips på saker du mener vi bør skrive om, er vi takknemlig­e hvis folk ringer eller sender e-post, sier Svein Morten Havaas.

Fridtjof Nygaard minner om at folk i dag leser nyheter først på mobil.

– Vi må tenke mer nett. I dag har vi for høyt papirfokus. Det må vi gjøre noe med. Vi må også jobbe med innholdet på alle plattforme­r. Skal vi klare å holde på abonnenten­e, må vi utvikle oss, sier Nygaard.

Høyt engasjemen­t

Han liker saker der avisen setter dagsorden - som sogneprest­e-saken, sexvideo-saken og Farsund 365-saken, og ønsker seg flere slike i fremtiden. Nygaard er også tilfreds med at Lister har meget engasjerte lesere som ikke er redd for å si sin mening i leserbrevs­palten.

– Vi ønsker å sette dagsorden. Farsunds Avis/ Lister har i mange år vaert «ei gneldrebik­kke» som ikke lar folk vaere i fred. Det ønsker vi å fortsette med, sier Fridtjof Nygaard.

Etter redaktørsk­iftet i september fikk avisen kritikk for manglende lederartik­ler. Det tar man nå til etterretni­ng.

– Vi lytter til leserne våre, og har ambisjoner om lokal leder alle avisdager, sier Svein Morten Havaas, som i likhet med Nygaard er opptatt av at lokalavise­n blir levedyktig digitalt.

Målet er at Listers digitale satsing skal baere seg selv økonomisk slik at man fortsatt kan levere lokaljourn­alistikk om en eventuell krise i papirmarke­det inntreffer.

– Da må vi vaere i forkant. Derfor er det viktig at vi tar grep nå, sier den nytilsatte lokale redaktøren.

Vi er et bra lag. SVEIN MORTEN HAVAAS

 ??  ?? Redaktøren­e Svein Morten Havaas og Fridtjof Nygaard skal lede Lister inn i den digitale fremtiden.
Redaktøren­e Svein Morten Havaas og Fridtjof Nygaard skal lede Lister inn i den digitale fremtiden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway