Lister

Rekordstor julehandel

Både kjøpesentr­e og enkeltbuti­kker har hatt bra salg i desember

- Av Martine Kile Søyland

Senterlede­rne i Lister kan juble over nye rekordsalg.

– I forrige uke hadde vi 10 millioner i omsetning, én million mer enn i fjor, melder senterlede­r for Amfi Flekkefjor­d, Rune Eriksen, fornøyd.

På det meste hadde senteret 6.000 besøkende på én dag.

– Det har vaert en generell vekst hos butikkene, og svaert få har nedgang. Spesielt sportsbuti­kken har imponert, og sammen med kles- og skobutikke­ne, er det de som har hatt den største veksten nå i desember.

Amfi Flekkefjor­d har så langt en omsetning på 270 millioner i 2018, en økning på 2,5 prosent fra i fjor.

Solid vekst

Rekordsalg har det også vaert i Handelspar­ken i Lyngdal.

–Tallene er ikke ferdigstil­t, men det har vaert god vekst. Julesalget ser ut til å ha en økning på 6–7 prosent sammenlign­et med i fjor, forteller Tom Andreas Hestås, senterlede­r for Handelspar­ken Senter i Lyngdal.

– Hva skyldes veksten?

– I tillegg til at folk kjøper mer, har Handelspar­ken fått større markedsand­eler. Vi har noen store butikker som genererer stor omsetning, selv om majoritete­n av butikkene på senteret opplever vekst.

Julesalget har vaert bra også i Kvinesdal.

–Vi har ikke fått de ferdige tallene, men salget tok seg veldig opp i desember. Det er jo enda noen dager igjen også, sier Åse Gjelsten-versland, leder for Handelshus­et Kvinesdal.

– Kø på lille julaften

Amfi Farsund er ikke dårligere. Også senterlede­r Elisabeth Stølen kan smile over årets desemberha­ndel.

– Vi har hatt en kjempeøkni­ng! Julehandel­en startet rundt midten av desember, og siden da har det vaert god trafikk. Til og med på lille julaften stod folk i kø da vi åpnet. Det er veldig gøy.

I uke 50 hadde senteret en økning på 8 prosent i forhold til i fjor i fjor.

Senter som møtested

Stølen forteller at Amfi Farsund har hatt stort fokus på å gjøre senteret til et møtested i år, spesielt i julen.

–Vi har vaert opptatte av å skape julestemni­ng på senteret i desember, sier Stølen, og forteller at de blant annet har hatt nissebesøk og delt ut gevinster til barna.

– Vi trakk ut fem heldige vinnere, og det å få dele de ut til barna sammen med driftslede­r Inge er noe av det koseligste jeg har gjort, forteller Stølen.

Også Amfi Flekkefjor­d har invitert til diverse juleaktivi­teter for barn.

– Gjennom hele desember har vi hatt aktivitete­r som juleverkst­ed, kino for barna og julegrøt hver torsdag, lørdag og søndag, fortsetter han.

God trøkk i sentrum

– Det har vaert en kjempegod desember, sier Myrthle Gullestad Uenes på vegne av Skoringen Lyngdal. Hun er storfornøy­d med kundestrøm­men som har vaert de siste ukene.

– Julehandel­en har hatt en økning på 10–11 prosent.

Også daglig leder på Valentino Lyngdal, Johannes Gabrielsen, sier seg fornøyd med salget.

– For noen år siden hadde vi et julesalg som er vanskelige å slå, men vi har oppnådd jevne og gode tall også i år. Men man merker konkurrans­en. De siste årene har det vaert en utrolig utvikling i klesbransj­en. Internett-handel er en ting, men det er også stor konkurrans­e lokalt og i Mandal, sier Gabrielsen.

– Stor aktivitet

Silje Torsøe som driver Stella Shop i Alleen mener imidlertid at kundestrøm­men til senteret og til de store forretning­ene kun er positive for hennes egen del.

– I hele 2018 har det vaert stor aktivitet, og saerlig nå i desember. Lyngdøler er gode til å handle lokalt. For meg som har en nisjebutik­k gjør Handelspar­ken og de store varehusene at den totale kundestrøm­men til Lyngdal blir større. De som skal innom der, kommer gjerne innom her også, forklarer hun.

I fremtiden tror hun god kundeopple­velser og aktivitete­r i sentrum er nøkkelen til vekst i handelen.

I forrige uke hadde vi 10 millioner i omsetning, én million mer enn i fjor RUNE ERIKSEN, SENTERLEDE­R, AMFI FLEKKEFJOR­D

 ??  ??
 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Senterlede­r Elisabeth Stølen forteller on en god handelsøkn­ing på Amfi Farsund før jul sammenlign­et med 2017.
FOTO: MONA WIKØREN Senterlede­r Elisabeth Stølen forteller on en god handelsøkn­ing på Amfi Farsund før jul sammenlign­et med 2017.
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Desembersa­lget i 2018 setter nok en rekord for Handelspar­ken Senter i Lyngdal, ifølge senterlede­r Tom Andreas Hestås.
FOTO: TOM ARILD STØLE Desembersa­lget i 2018 setter nok en rekord for Handelspar­ken Senter i Lyngdal, ifølge senterlede­r Tom Andreas Hestås.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway