Lister

– Det er jo nesten blitt en tradisjon

- Av Martine Kile Søyland

– Vi har gledet oss masse til i kveld! sier Kristian Mathiassen, bedre kjent som Kjellemann i en setting som denne.

Sammen med duoen Spindsguda­n, som består av fetteren Steinar Reinertsen og tremenning­en Jarle Viken, stod han på scenen på Tarebua på Borhaug lørdag kveld. Trioen ble møtt med stor applaus.

Med 160 betalende gjester var det var det intet mindre enn stappfullt, og kamp om sitteplass­ene rundt scenen.

KVELDENS KONSERT var trioens tredje på Tarebua. De hadde nemlig konsert i romjulen i fjor, samt en påskekonse­rt. Og lørdagens konsert blir nok heller ikke den siste.

– I fjor var det også fullt hus. Det var en utrolig fin opplevelse. Det er jo nesten blitt en tradisjon dette, sier Kjellemann, og legger til at konserten er et utvilsomt høydepunkt for ham selv og de andre.

DET VAR ET variert repertoar trioen hadde å by på. De spilte alt fra kjente norske viser til lokale og egenprodus­erte viser. Kjellemann­s sang til Tarebua, «Tarebua i sør», var selvsagt også med på spillelist­en.

– Så fint å sjå deg i kveld, vil du vaere med på någe sprell, kvelden blir bra, aeg he trua, vil du vaere med til Tarebua, synger Kjellemann, og publikum klapper ivrig med.

– Tarebua i sør, gjenge du inn, blir du alltid i godt humør, fortsetter han. DE TRE MENNENE kjenner godt til hverandres sanger, og hadde derfor gått inn for å fremføre samtlige sanger sammen.

– I kveld synger vi alt sammen i hop, og ikke hver for oss. Spindsguda­n er med på noen av mine sanger, jeg er med på noen av deres, i tillegg til at det blir en god del sjømannsvi­ser, gamle viser vi har laert av besteforel­drene våre, pluss noen coverlåter, kommer det fra scenen.

– Hadde dere fått øvd noe i julen, da?

– Til denne konserten har vi fått øvd to ganger, blant annet hos min og Steinars bestefar. Han var veldig fornøyd. Vi kan ikke øve for mye heller, da blir det for seriøst, ler Mathiassen, og legger til:

– Det viktigste er å ha det gøy!

Stemningen var på topp på Tarebua da Spindsguda­n og Kjellemann entret scenen lørdag kveld.

 ??  ?? Spindsguda­n og Kjellemann ble møtt med stor applaus da de entret scenen lørdag kveld.
Spindsguda­n og Kjellemann ble møtt med stor applaus da de entret scenen lørdag kveld.
 ??  ?? Det var kamp om plassene da den lokale trioen opptrådte på Tarebua.
Det var kamp om plassene da den lokale trioen opptrådte på Tarebua.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway