Lister

En god avslutning

- Thore Tellefsen, Lyngdal

Jeg var i nyttårssel­skap for noen år siden. Etter at vi hadde spist sammen, sa verten. Nå kan hver enkelt av dere dele en ting, som du sitter igjen med etter dette året. Mange fortalte om gode opplevelse­r, og noen om hva som hadde vaert vanskelig dette året Det ble en fin stund. Hendelsen fra dette nyttårs selskapet baerer jeg fortsatt med meg. Det er godt å kunne sette ord på det som har skjedd i årets løp.

I dag, på årets siste dag, er det sikkert mange med meg, som tar tid til ettertanke og oppsummeri­ng av året som har gått.

Jesus Kristus vil gjerne at du skal dele dine erfaringer med ham. Han sier: Kom til meg, alle dere som baerer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile. Matteus 11,28

Bekymringe­r, sorger og smerter kan vi få komme til Jesus med. Vi kan få lov til å legge det ned ved Jesu føtter. Våre nederlag og feiltrinn kan vi komme til ham med. Jesus er villig til å tilgi oss. Han bar vår synd og skyld. Det er viktig å finne tilgivelse hos Gud. For det er tungt å baere på synd og skyld, og vanskelig å leve dårlig samvittigh­et. Det er også viktig å tilgi seg selv. Ingen av oss er feilfrie, derfor trenger vi tilgivelse.

Jeg tror at Jesus også vil at vi skal komme til ham med vår takk. Takke for alle de goder vi har. Takke for gleden og alle velsignels­ene som er gitt oss i dette året, som nå går mot slutten.

På årets siste dag åpner Jesus sin favn for oss og sier: Kom til meg, både med klagen og takken! Samtidig vil han laere oss hvordan vi skal møte livets utfordring­er.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway