Lister

En ny istid

Den nye isbanen i Lyngdal ble behørig innviet i helgen. Mange små og store spente på seg skøytene. Noen for første gang.

- Av Cecilie Nilsen

Denne helgen kunne den nye isbanen i Lyngdal tas i bruk. Det benyttet svaert mange seg av.

– Dette var veldig gøy! Jeg hadde ikke gått noe saerlig på skøyter før, sa Mille Sofie Gundersen.

Mille Sofie og Frida Svaland Jansson var noen av mange som hadde tatt turen til den nye isbanen lørdag.

– Lett å gå på

– Vi har en slik skøytebane i Mandal, så det var gøy at det kom en her også, smilte Frida.

– Det er lett å gå på skøyter, la hun til.

Mange hadde funnet frem skøytene fra boden - eller kjøpt nye - for å ta i bruk den nye isbanen ved rådhuset i Lyngdal. Selv om isbanen ifølge leder av Lyngdal markedsfor­ening, Thor Ove Aas, ikke blir åpnet offisielt før i slutten av januar, kunne den tas i bruk fra denne helgen.

– Vi har ikke fått preparerin­gsmaskinen ennå og alt av lys er ikke på plass. Men vi har lovet at folk skal kunne bruke den fra denne helgen, sier Thor Ove Aas.

Møteplass

Emil Loddevik og kameraten Eirik Natanael Lande hadde også skøyter på beina og dyttet tre og et halvt år gamle Tiril Lande på en bruskasse på isen - til treåringen­s store glede.

– Det er kjempegøy å gå på skøyter. Jeg hadde prøvd skøyter før en gang på Kvavik - men der smelter jo isen så fort. Denne smelter ikke, forteller ni år gamle Emil Loddevik.

– I tillegg er det mye folk her. Kanskje noen andre jeg kjenner også kommer her senere. Det er fint at man kan møtes her og gå på skøyter, slår han fast.

Fått nye skøyter

Både barn og voksne utfoldet seg på isbanen. På benkene like ved isen ble skøytene tatt på. Oline Teodora Knaben var en av de som hadde fått nye skøyter akkurat denne dagen, for å kunne prøve isbanen.

– Vi var her i går - bare på skoene. Så i dag kjøpte vi nye skøyter. Vi er kjempeglad­e for at Lyngdal har fått skøytebane, sa pappa Bjørn Helge Knaben da han kom av isen igjen etter at datteren hadde forsøkt å holde balansen på skøytemeie­ne for aller første gang.

Navnekonku­rranse

– Det var ungdomsråd­et som satte av 50.000 kroner av sin årlige budsjettpo­st til et forprosjek­t for å komme i gang med planleg-

gingen i januar 2018. Deretter ble isbanen vedtatt i kommunesty­ret i juni med en bevilgning på 2 millioner kroner. Det var da søkt midler gjennom tre lokale banker som bidro med henholdsvi­s 500.000 kroner, 500.000 kroner, og 250.000 kroner, så her har mange bidratt til et flott vinter anlegg for barn og ungdommen midt i sentrum av Lyngdal, sier ordfører Jan Kristensen.

Han understrek­er at det også er fantastisk at overskudds­varmen fra isbanen gjør at lekeparken ved siden av blir uten snø og is i vinterhalv­året.

– Så alt i alt er dette bare positivt, og med den gleden en ser fra de som bruker banen allerede, har vi trolig lykkes med enda et bidrag til Alleen sentrum. Helt topp, slår ordføreren fast.

Nå foregår det en navnekonku­rranse på Facebook om hva isbanen skal hete. Navnet avgjøres før den offisielle åpningen den 26. januar 2019.

 ??  ??
 ??  ?? Emil Loddevik gav Tiril Lande fart på bruskassen­på isbanen foran rådhuset i Lyngdal.
Emil Loddevik gav Tiril Lande fart på bruskassen­på isbanen foran rådhuset i Lyngdal.
 ??  ?? Bjørn Helge Knaben hjalp datteren Oline Teodora Knaben med å finne balansen på de helt nye skøytene.
Bjørn Helge Knaben hjalp datteren Oline Teodora Knaben med å finne balansen på de helt nye skøytene.
 ??  ?? Mamma Karina Svaland fikk god fart på Lars Svaland Jansson (3 1/2) på isen.
Mamma Karina Svaland fikk god fart på Lars Svaland Jansson (3 1/2) på isen.
 ??  ?? Mange utfoldet seg på den nye isbanen i Lyngdal i helgen.
Mange utfoldet seg på den nye isbanen i Lyngdal i helgen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway