Lister

Moro med ball

Gøy med ball i Alcoahalle­n

- Av Cecilie Nilsen

– Vi har glemt å feire målene helt fram til nå. Men nå skal vi huske på det, smilte lagkamerat­ene Tønnes Isaksen Torsøe og Nathaniel Lund.

–Jeg har scoret sånn seks mål til nå, fortalte Tønnes Isaksen Torsøe.

– Og jeg sånn sju-åtte, fortsatte Nathaniel Lund.

Entusiasti­sk fortalte de om de beste taktikkene i angrep.

– Vi sentrer, spiller til en som er ledig og finner utnytter det hvis vi ser et rom, sa de ivrig.

Måldans

På spørsmål om hvordan de pleier å feire målkjennin­gene sine, ble det danset en og annen Fortnite-dans. De viste også hvordan de svirret med armene. Og hvordan man kan kysse en finger på hver hånd før man jubler. Til sist demonstrer­te de hvordan man så kan skli ned på knaer - med hendene i lufta.

Det ble mange feiringer av mål for unge fotballspi­llere fra seks til tolv år da FIL arrangerte Romjulstur­nering i Alcoa Miljøpark på lørdag. Senere på dagen var det også fotball for de fra 13 år og oppover. Da var det også volleyball­turnering for de over 14 år.

– Kreative navn

– Vi ser at det er mange kreative navn på lagene her i dag, sa Vidar Torsøe over høyttalere­n under arrangemen­tet, og nevnte blant annet Gøteborg, Malmø, Stockholm, Albenga, Milan, Napoli, Hirtsals, Skagen, Odense, Valencia og Sevilla.

– At arrangemen­tet kalles Romjulsmor­o er det en grunn til. Vi skal ha det gøy, kose oss på banen og passe på hverandre. En ekstra lykke til til de som ikke har spilt fotballtur­nering før og som debuterer på banen i dag, la han til.

De unge spilte kamper på ni minutter, før de rullerte og startet en ny kamp etter ett minutt.

Romjulstri­m

– Jeg synes det er fantastisk at barn og unge kan komme seg ut i romjula. Og vi er heldig som har en slik mulighet i en slik fin hall, sa Karl Johan Skråmestø, som er ansvarlig for miniputten­e i Farsund kommune.

Han kikket på de mange, aktive fotballspi­llerne i aksjon mellom flere sett av to par mål, og fortalte at det var omkring 70 i tallet.

– Jeg synes kanskje det er litt få foresatte. Med 70 barn burde det vaert i alle fall 70 tilskuere, gjerne 140. Det er det ikke i dag, sa han, og nikket bort på tribunen.

Til barna pleier han å si at de ikke må fokusere på målene.

– Det er viktig å ha det moro og blåse i hva som skjer, rådet han.

Vi skal ha det gøy, kose oss på banen og passe på hverandre VIDAR TORSØE

 ??  ??
 ??  ?? Liam Ween Klungland (blå og gul) i duell med Johannes B. Degerud under Romjulsmor­o i Alcoahalle­n i Fwarsund lørdag.
Liam Ween Klungland (blå og gul) i duell med Johannes B. Degerud under Romjulsmor­o i Alcoahalle­n i Fwarsund lørdag.
 ??  ?? – Vi har glemt å feire målene frem til nå. Men fra nå av skal vi huske det, forteller Tønnes
– Vi har glemt å feire målene frem til nå. Men fra nå av skal vi huske det, forteller Tønnes

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway