Lister

Gleder seg til nye utfordring­er

Rune Grimsby begynner snart som personalsj­ef i Kvinesdal kommune.

- Av Bjørn Hoel

Rune Grimsby fra Farsund blir ny personalsj­ef i Kvinesdal kommune.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på ny jobb, sier Grimsby, som var en av 14 søkere til denne jobben. Han tiltrer i stillingen 1. mars 2019.

– Levd i en bag

I dag arbeider Grimsby som HR Manager for Cameron, som er et oljeservic­eselskap. Han har i flere år også vaert Hransvarli­g ved GE Healthcare/ Lindesnes Fabrikker, tidligere Nycomed. Siden han bor i Farsund har disse arbeidsfor­holdene medført mye pendling/ reising.

– Jeg har i mange år naermest levd i en bag, så det skal bli godt med mindre reising. Med jobb i Kvinesdal kan jeg reise hjem hver dag. For tiden har jeg et lite krypinn her i Kristiansa­nd, hvor jeg gjerne overnatter noen dager per uke, sier den påtroppend­e personalsj­efen i Kvinesdal kommune.

Han påpeker at han synes Cameron er en veldig fin arbeidspla­ss.

– Det er ikke det det går på. Men nå har jeg jobbet i Kristiansa­nd i drøyt seks år. Før det pendlet jeg til Lindesnes i en årrekke. Men ting endrer seg. Nå er jeg kommet til et punkt der jeg ønsker mer tid hjemme. Da får jeg også mer tid til å gjøre andre ting. Når det dukket opp en slik interessan­t jobb så ville jeg prøve dette, sier den nå 55 år gamle Rune Grimsby.

Aldri i det offentlige

Han understrek­er at han aldri har jobbet i det offentlige, kanskje bortsett fra tiden da han tok befalsutda­nningen på 90-tallet.

– Men det begynner å bli en del år siden, og mye har sikkert endret seg, antar Grimsby. Selv om denne stillingen er i det offentlige, tror han at mye av jobben vil vaere den samme. Men samtidig vil han måtte sette seg inn i forhold som krav om offentligh­et, politiske vedtak som blir gjort og slike ting.

I tillegg til utdannelse­n fra befalskole­n har han mastergrad fra BI i Hr-strategi, som han tok så sent som i 2014.

Til orienterin­g så brukes begrepet HR gjerne i det private arbeidsliv­et, mens det heter personalsj­ef i det offentlige. Men det er i praksis det samme. Å vaere Hr-ansvarlig (human resources) innebaerer å vaere et bindeledd mellom de ansatte og bedriften. For eksempel å følge opp ansatte som må slutte på grunn av krav til nedbemanni­nger, eller omvendt.

– Hva er dine sterke sider?

– Jeg har lang erfaring på dette feltet. Samtidig tror jeg at jeg har en god evne til å snakke med folk, sier han.

14 søkere

Rune Grimsby var altså en av åtte menn og seks kvinner som søkte jobben som personalsj­ef i Kvinesdal kommune.

Av de tilsammen 14 søkerne var ti bosatt i Lister-regionen; fem i Kvinesdal, to i Flekkefjor­d, to i Farsund og en i Lyngdal. En av søkerne fikk også gjennomsla­g for at kandidatur­et ikke offentligg­jøres.

–På den måten er det også en forskjell i forhold til det private. Der ville man aldri offentligg­jort søkerliste­n, skyter Grimsby inn.

Rune Grimsby vil vaere Hr-ansvarlig for 630 ansatte i Kvinesdal kommune. Det tilsvarer 485 årsverk (per 2017), fordelt på 16 tjenesteen­heter, får avisen opplyst fra Servicekon­toret i Kvinesdal kommune.

– Det er omtrent det samme antallet som på de andre stedene jeg har vaert Hr-sjef/ personalsj­ef, sier Grimsby.

Jeg har lang erfaring på dette feltet. RUNE GRIMSBY

 ??  ??
 ??  ?? Rune Grimsby har lang erfaring fra fagfeltet han snart begir seg ut på i Kvinesdal kommune.
Rune Grimsby har lang erfaring fra fagfeltet han snart begir seg ut på i Kvinesdal kommune.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway