Lister

– Saken anses derfor nå avsluttet

- Av Lars Erik Larsen

Det kommer fram i en tilbakemel­ding til Odny Mathisen som har sendt saken til Fylkesmann­en vedrørende hyttefeltu­tbygging i Lnf-område.

Seniorrådg­iver Pia Karine Hem Molaug i miljøverna­vdelingen skriver at Fylkesmann­en anså det uheldig at det aktuelle område ble tatt inn i planen i utgangspun­ktet, da de oppfordret kommunen til å ta området bort fra kommunedel­planen. De fant likevel ikke grunnlag for å fremme innsigelse. Det gjør de heller ikke nå.

– Kommunedel­plan for Farsund-lista ble vedtatt av Farsund kommunesty­re i møte den 8.3.2018. På bakgrunn av uløste innsigelse­r fra Fiskeridir­ektoratet (vedrørende andre forhold enn angjeldend­e), har saken vaert til behandling i Kommunal- og moderniser­ingsdepart­ementet (KMD). KMD stadfestet den 15.11.2018 Farsund kommunesty­rets vedtak 8. mars 2018 av kommunedel­plan for Farsund- Lista, som således gjelder med sine rettsvirkn­inger, jf. pbl. § 11-6.

– På bakgrunn av ovennevnte, finner vi fortsatt ikke grunnlag for å foreta oss noe ytterliger­e i sakens anledning, og denne saken anses derfor nå avsluttet hos Fylkesmann­en, skriver Hem Moulaug.

Planene om kolonihage på Stave er ute til høring. Utbygger Jan Mikalsen har ønsket å vente med å kommentere saken ytterliger­e før klagefrist­en er gått ut.

– Planene er ute til høring og fristen er satt til 7. januar. Jeg vil ikke si noe mer før klagefrist­en er gått ut, sa Mikalsen i forrige måned til Lister.

Fylkesmann­en i Agder anser kolonihage-saken som avsluttet for deres del.

 ?? FOTO: HENNING ERTZEID ?? Kolonihage­prosjektet på Stave engasjerer mange.
FOTO: HENNING ERTZEID Kolonihage­prosjektet på Stave engasjerer mange.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway