Lister

Bussbu på plass: – Ble veldig greit

- Av Bjørn Hoel

I begynnelse­n av november sto denne bussbua på Vestre Hauge på Lista klar til bruk. Men det manglet et offisielt skilt.

Nå er også det på plass, og mange hjerter fryder seg på Vestre Hauge.

–Det er veldig greit på alle mulige måter. Nå slipper elevene, som må ta bussen herfra hver eneste skoledag, å stå ute i all slags vaer. Det er jo på denne årstiden det er verst, sier Kåre Frøytland, som står bak initiative­t om å få på plass denne bua.

Det er nå litt over et år siden han og noen elever sto fram i avisen og fortalte om hva de synes om å stå ute å vente på bussen her, midt ute det i forblåste Lista-landskapet vinterstid.

–Jeg er i grunnen litt overrasket over at det gikk så fort som det gjorde. Mye av aeren for dette skal grunneier Frode Vetland ha, og som har bussbua på sin eiendom, sier han.

Men Frøytland vil også berømme Venstre-topp Beate M. Johnsen, som tok saken opp i kommunesty­ret, etter å ha funnet en post på budsjettet. Posten det dreier seg skulle gå til trafikksik­kerhetstil­tak. Johnsen tok saken inn for kommunesty­ret, som vedtok å at det skulle bygges en slik bussbu.

–Egentlig er det fylkeskomm­unens sitt ansvar, men kommunesty­ret mente at det hastet, sier Hilde Synnes Drønen.

Også Drønen, sammen med teknisk sjef Sten Otto Tjørve trekkes fram av Kåre Frøytland.

– Alle disse fortjener all aere for at dette nå er på plass. Det eneste jeg i grunnen savner er noen flere lyspunkter langs den mørke veien. Her er heller ingen veiskulder, sier Frøytland.

 ??  ?? På denne årstiden er det godt å ha et busskur å krype inn i, når man må ferdes med buss på Vestre Hauge.
På denne årstiden er det godt å ha et busskur å krype inn i, når man må ferdes med buss på Vestre Hauge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway