Lister

Tar steget videre

Sivert (18) satser i nordisk mesterskap

- Av Lars Erik Larsen

Etter å ha sikret seg Nm-tittel i rallycross i 2018, velger Sivert Svardal fra Konsmo å fokusere på Rallyx Nordic.

–Det er enda høyere nivå, selv om nivået i Norge og NM er veldig høyt. Jeg klarte en andreplass da jeg deltok i et testløp i 2018 og tror derfor at jeg har nivået inne, sier Svardal til Lister.

18-åringen vil med deltakelse­n i Rallyx Nordic kjøre løp i Norge, Danmark, Sverige, Finland og Latvia, i tillegg til noen utvalgte Nm-runder i Norge, som blant annet på hjemmebane­n på Konsmo.

– Den må jeg selvfølgel­ig kjøre, men fokuset i år blir på det nordiske mesterskap­et. Jeg føler det er et naturlig steg å ta.

Målsetting

Svardal skal kjøre i såkalt Supertouri­ng-klasse i det nordiske mesterskap­et. Det er et nivå under de aller beste.

– Skulle jeg kjørt sammen med de aller beste måtte jeg hatt en helt annen økonomi på plass. Jeg gjør dette som en hobby, ikke som yrke. Petter Solberg, for eksempel, kjører i den beste klassen. Han har jo helt andre forutsetni­nger enn meg.

– Hva er målet ditt med kjøringen?

– Jeg har ikke noen direkte målsetting, men det hadde vaert «himla» moro å kjøre EM i den beste klassen en dag. Samtidig ser jeg mine begrensnin­ger og tenker at jeg bare skal gjøre det best mulig og så får vi se hvor det ender opp.

– Men om tilbudet kommer?

– Da takker jeg ja. Det er det ingen tvil om.

Fratatt Em-gull

2018 ble en berg- og dalbaneses­ong for Svardal. I sommer ble han Em-mester i touringkla­ssen. Så kom meldingen om at han mistet gullet etter at arrangøren­e fant spor av 98-oktan pumpebensi­n i bensintank­en. I EM må alle sjåførene kjøre med egen racingbens­in fra enhetsleve­randør.

– Det var selvfølgel­ig veldig kjipt da det skjedde, men jeg kom meg fort over det. Jeg var nødt til å ha fullt fokus på NM, som det store målet mitt før sesongen. EM var egentlig en bonus for meg.

Og med fokus på NM, kunne Svardal til slutt juble for sammenlagt­seier med fire pallplasse­ringer av fem mulige.

– Sesongen gikk egentlig over all forventnin­g for min del. Så alt i alt er jeg veldig fornøyd. Jeg vant jo egentlig EM også, tross alt, sier han.

Skulle jeg kjørt sammen med de aller beste måtte jeg hatt en helt annen økonomi på plass. SIVERT SVARDAL

 ??  ??
 ?? FOTO: SIMEN NAESS HAGEN ?? En glad Sivert Svardal feiret Em-seieren på taket av bilen. En måned senere mistet han gullet. Nå ser han fram mot ny sesong.
FOTO: SIMEN NAESS HAGEN En glad Sivert Svardal feiret Em-seieren på taket av bilen. En måned senere mistet han gullet. Nå ser han fram mot ny sesong.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway