Lister

Tok frivilligu­tfordringe­n

Gravid småbarnsmo­r fant tid til frivilligh­et

- Av Mona Wikøren

Det sier Silje Reiersen som er en av de nye frivillige som ble rekruttert av Frivilligs­entralen i Farsund i kalenderka­mpanjen før jul.

Målet for kampanjen var å rekruttere én ny frivillig hver dag i desember før jul. Kampanjen var en stor suksess, og som kjent meldte hele 63 nye seg som frivillige i løpet av kampanjen.

Speed-date

Tirsdag kveld møttes de for første gang i kantina på Vanse ungdomssko­le til såkalt «Frivillig speed-dating».

På møtet ble det presentert flere områder hvor det er behov for frivillige. Hensikten var at alle de frivillige skulle finne et prosjekt de konkret ville gå videre med i som frivillig.

Blant alle prosjekten­e som ble presentert var besøksvenn, treningsti­lbud, middagslag­ing, skysstilbu­d, spill, høytlesnin­g, leksehjelp og dagligdags­e gjøremål – for å nevne noe. Etter at de ulike prosjekten­e var presentert, kunne de frivillige henvende seg til de personene som presentert­e prosjekt de kunne tenke seg å vaere en del av.

Ser mange ensomme

Reiersen hadde allerede på forhånd funnet hva hun ønsket å bidra med og er allerede i gang som besøksvenn for en eldre kvinne.

– Da jeg snakket med Øystein Mikalsen om dette, så visste han med en gang om en kvinne som ikke har familie i kommunen, forteller Reiersen.

Hun jobber i hjemmesyke­pleien til daglig - i Lyngdal. Det er hektiske hverdager.

– Jeg går ofte med følelsen av å ikke ha nok tid til de eldre. Jeg ser mange som er ensomme når jeg er på jobb, og det har satt seg litt, sier kvinnen som er gravid i fjerde måned og som i tillegg har en toåring med mannen og et bonusbarn å fylle hverdagen med.

Likevel har hun funnet ut at hun har tid til å vaere besøksvenn.

– Min mor jobber på heimen på Vigeland. Da jeg var i permisjon etter første fødsel, var vi gjerne innom der på besøk. De eldre synes det var kjempestas. Nå skal jeg snart ut i permisjon igjen og tenkte at jeg kunne bruke anledninge­n. De eldre synes det er gøy med babyer, så da kan jeg ta babyen med på besøk, forteller Reiersen.

Får mye igjen

Hun tror at mange kanskje vegrer seg for en lignende type oppgave fordi de blir litt redde når det er snakk om å treffe nye, fremmede mennesker.

–Men det er jeg for så vidt vant til i jobben min, sier hun.

Hun poengterer dessuten at hun føler hun får like mye igjen for å vaere besøksvenn som kvinnen hun besøker får ut av det.

– Jeg tror mange tenker at de må sette av tid til det. Jeg tenker at jeg skal bruke av den tiden og muligheten­e jeg har. Man trenger ikke sette av faste dager, men bruke de anledninge­ne som dukker opp. Jeg jobber turnus og hadde fri i formiddag. Da passet det, forteller hun.

– Ensomheten blant de eldre har satt seg i meg. Det føles godt å gjøre noe med det. Man trenger ikke sette av faste dager, men bruke de anledninge­ne som dukker opp. SILJE REIERSEN

 ??  ?? Silje Reiersen (t.h.) har sagt ja til å vaere besøksvenn for Reidun Thompsen. Ordningen har de begge stort utbytte av. Foto:øysteinmik­alsen
Silje Reiersen (t.h.) har sagt ja til å vaere besøksvenn for Reidun Thompsen. Ordningen har de begge stort utbytte av. Foto:øysteinmik­alsen
 ??  ?? Silje Reiersen sier det gir henne mye å vaere besøksvenn for en eldre kvinne.
Silje Reiersen sier det gir henne mye å vaere besøksvenn for en eldre kvinne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway