Lister

Vil ha flere på tur

Tre generasjon­er vil starte Barnas Turlag i Lyngdal

- Av Torrey Enoksen

Sist sommer var ti år gamle Maja Risholt på tur med Lars Monsen på Hardangerv­idda. Nå ønsker lyngdalsje­nta flere barn og ungdom ut på tur.

– Det var gøy å dra på tur med ham, sier hun.

Sammen med mor Elin Korsveien og bestemor Unni Risholt står de ute i vinden ved hengebrua over Lygna mellom Grønndokka og Bringsjord­neset. Alle tre er ivrige turgåere, og nå ønsker de å slå et slag for å få flere til å gå på tur ute i naturen. Først og fremst gjennom etablering av Barnas Turlag i Lyngdal.

Lavterskel­tilbud

– Jeg er medlem av turkomitee­n i Flekkefjor­d og Oppland turistfore­ning (FOT) som er medlem av Den norske turistfore­ning. De ønsker her lokalt å få i gang Barnas Turlag i Lyngdal. Det er mange turglade familier og personer her i Lyngdal. Planen vår er å satse på et lavterskel­tilbud der barn og barnefamil­ier kan dra på tur sammen og oppleve naturen. Den første turen vi ønsker å dra i gang er til Månen og Månestolen 3. februar. Interessen for å delta på denne turen er stor, men vi ønsker enda flere, sier Elin Korsveien.

For ordens skyld heter området som populaert blir kalt for Månen mellom Skomrak og Åvesland heter egentlig Migerfjell­et.

Mange muligheter

I fjor var det 150 år siden Den norske turistfore­ning ble dannet, og siden oppstarten i 1868 har det blitt dannet lokale og regionale foreninger. FOT er den lokale foreningen innbyggern­e i Lyngdal og Farsund.

– Det er mange flotte løyper rundt om i Lyngdal, blant annet har kulturpris­vinner Gjert Caspersen og de han jobber sammen med lagt ned et kjempearbe­id med merking. Et av de viktigste målene våre blir å arrangere turer. Skrelia er et paradis for barn og barnefamil­ier som vil på tur. Månen har vi nevnt, og ute i Austad er det mange løyper, sier Elin Korsveien.

– Det å få i gang arrangemen­ter der flere kan gå på tur sammen blir et av hovedoppga­vene våre. Når vaeret tillater det må vi i Barnas turlag blant annet få til en telttur Epledalen. Min svigermor Unni Risholt er ute og går tur sju dager i uken. Hun vil gjerne ha med seg folk som vil ut og gå. Vi tror det er mange spreke som ønsker å gå tur, men som ikke ønsker å gå alene. Jeg håper vi kan nå dem, mener Korsveien.

 ??  ?? De ønsker å gå på tur med mange flere, Elin Korsveien, datteren Maja Risholt og Majas bestemor Unni Risholt. Første søndagen i februar vil de gjennom Barnas Turlag samle så mange som mulig på Månen (også kjent som Migarfjell­et).
De ønsker å gå på tur med mange flere, Elin Korsveien, datteren Maja Risholt og Majas bestemor Unni Risholt. Første søndagen i februar vil de gjennom Barnas Turlag samle så mange som mulig på Månen (også kjent som Migarfjell­et).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway