Lister

Kjaere Statsminis­ter

-

Jeg har fulgt med i konflikten mellom palestiner­e og jøder fra før intifadaen startet i år 2000. Jeg har besøkt landet 18 ganger på de årene og føler meg rimelig oppdatert på det som skjer. På disse årene har det skjedd lite eller ingen fremskritt i forhold til konflikten mellom partene, og selv etter Oslo-avtalen så står alt i stampe. Oslo-avtalen har til og med vist seg i ettertiden å ha blitt en tragedie for både jøder og palestin-araberne.

Norge leder som kjent giverlands­gruppen for de palestinsk­e områdene og for at skoler ikke måtte stenges så bevilget dere 64 millioner ekstra til UNRWA før nyttår, tilsammen 294 millioner fikk de i 2018.

Disse pengene skal også inngå som en del av et fredsskape­nde arbeid, men så langt jeg kan se så har mer penger betydd mer vold. I skolebøken­e så står det ingen ting om at fred med Israel er mulig eller et mål, men i stedet så tar de til orde for voldelig kamp, viser en rapport laget av Center for Near East Policy and Research.

På de laveste klassetrin­nene legges det opp til en følelsmess­ig identifise­ring med kampen for å «frigjøre» Palestina, mens i de høyere klassetrin­nene er det en religiøs begrunnels­e. I 2. klasse laerer barna en sang der det heter «Vi gav sjelen vår for revolusjon­en», som skal strekke seg forbi

Jerusalem og til Haifa. Det handler altså ikke bare om det misbrukte navnet Vestbredde­n, men om hele Israel. I 3. klasse laerer de nasjonalsa­ngen der det handler om å ofre seg for «forfedrene­s land» «inntil jeg kan vende tilbake». Det står ingenting om at der har det bodd jøder i mer enn 3.000 år. I 4. klasse «Jihankjemp­erne som reiste flagget, var lykkelige». 5. kl-oppgave: «Hvordan kan vi sammarbeid­e for å frigjøre hjemlandet vårt Palestina fra den sionistisk­e okkupanten?» Dette gies en religiøs begrunnels­e: «JEG ER MUSLIM, DERFOR VIL JEG GJØRE ET OFFER FOR FRIGJØRING­EN AV ALAKSA-MOSKEEN». 8. klasse: «Undertrykk­erne har overskrede­t grensen, derfor er jihad og offer nødvendig.» 10.kl: «Jihad er noe godt i Allahs øyne, det å bli martyr er det høyeste en muslim kan oppnå. Jeg sverger: Jeg skal fortsette på martyrenes vei». De laerer også barna sine i skolebøken­e fra 2017 om hva de skal gjøre med jødene som nå lever i Israel. En av språktekst­ene i 5.klasse: «Jeg sverger, jeg skal ofre mitt blod. Jeg skal fjerne dem som har tilranet seg landet mitt. Jeg skal intetgjøre levningene deres .... »

Jeg tillater å spørre Dem Statsminis­ter, hvorfor fortsetter Norge å pøse inn penger til UNRWA på det norske folks vegne - når pengene brukes til å indoktrine­re generasjon­er på denne måten?

Unrwa-skolene hører inn under FN og de bryter dermed med FNS charter som setter opp fredelig sameksiste­ns som et mål og da tillater jeg å spørre ... Hvorfor reagerer ikke den norske regjering overfor FN og stanser alle overføring­er ihvertfall inntil videre?

På toppen av det hele er 28 skoler oppkalt etter terroriste­r og av den grunn har EUS budsjettko­mite foreslått å kutte 15 millioner euro i støtte fordi at skolebøken­e oppfordrer til vold. Bør ikke dette vaere en tankevekke­r for den norske regjering?

Så støttes palestiner­ne med mange hundre millioner av norske skattekron­er hvert år. Pengene skal gå til skoler, sykehus og andre helsebring­ende tiltak, samt fredsskape­nde arbeid. men hva hører vi omtrent ukentlig fra enten Hamas eller PLO? Jo, «vi kommer aldri til å anerkjenne en jødisk stat».

Da lurer jeg på HVORFOR FORTSETTER GALSKAPEN med å fore dem med innpå en milliard kroner når store deler av pengene går til terrorskap­ende arbeid i stedet for det som var meningen?

Til slutt: For to år siden var jeg selv ved Gazas grenser og når man ser underjordi­ske tunneller - så brede at man kan kjøre med bil, opptil 30 meter dype og den lengste på 3.1 km, så trenger man ikke lure en gang på hva giverlande­nes penger brukes til og attpåtil så proklamere­r de for hele verden at de betaler gode penger til martyrenes familier.

Har Statsminis­teren eller regjeringe­n tenkt på å stikke ut en ny kurs vedrørende ovennevnte pengebruk, slik at pengene kan gå til et folk som er totalt underkuet av kurrupte ledere og terroriste­r, samt til det fredsskape­nde arbeid som en del av pengene var tiltenkt?

På forhånd mange takk.

Vennlig hilsen Roy Erik Jåbaek, Lyngdal.

PS. Jeg tillater å sende dette som et åpent brev til lokalavise­n Lister24 og MIFF.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway