Lister

Returnerer til Fjellparke­n

- Av Svein Morten Havaas

Flekkefjae­ringen Ole Petter «Ollis» Andreassen tar også til sommeren med seg sine musikalske meddebatta­nter i Black Debbath til hjembyens perle, Fjellparke­n.

– Black Debbath kommer gjerne i år også! «Ollis» drar med bandet hjem til Flekkefjor­d med den splitter nye skiva, Norsk Barsk Metal, i kofferten, skriver Fjellparkf­estivalens PR- og presseansv­arlig, Aksel Skage Myhre, i en utsendt pressemeld­ing.

BLACK DEBBATH har i løpet av sine 20 år gitt ut åtte plater, spilt på de største festivalen­e i landet og varmet opp for Ozzy Osbourne.

– Siden sist Black Debbath spilte på festivalen i 2014, har de gitt ut to solide album og vi klarte rett og slett ikke enda en sommer uten de tunge riffene til Black Debbath i Fjellparke­n amfi! Når Black Debbath kommer tilbake til Fjellparkf­estivalen 2019, etter fem år, er det oppmøtepli­kt! skriver Skage Myhre. FORUTEN trommeslag­er «Ollis» Andreassen, består bandet av Lars Lønning (vokal, gitar), Aslag Guttormsga­ard (gitar, bass, vokal) og ikke sist, men ikke minst humoristen, multimusik­eren og Tv-kjendisen Egil Hegerberg (bass, gitar, vokal).

Bandet spiller heavy metal, hardrock, doom metal, sludge metal, stoner rock og er musikalsk sterkt influert av bandet med det beslektede navnet Black Sabbath. I tillegg til at navnet spiller på sjangerlik­heten der, understrek­er det også det bandet er kjent for, nemlig humoristis­ke og politiske tekster underbygge­t av tunge riff.

SIDEN PLATEDEBUT­EN i 1999 med Tung, Tung Politisk Rock har de sluppet sju album. Det åttende, Norsk Barsk Metal ble sluppet 26. oktober i fjor med påfølgende norgesturn­e.

For debutalbum­et «fikk» de Spellemann­spris i klassen for tungrock da prisutdele­r Kristopher Schau leste opp feil vinner under den direktesen­dte prisutdeli­ngen. Episoden er fortsatt sagnomsust i musikkmilj­øet.

I BANDETS eget presseskri­v knyttet til Norsk Barsk Metal viser de til at det har hersket det reneste kaos i norsk offentligh­et den siste tida.

– Det er bare Black Debbath som har den nødvendige autoritet i alle leirer til å ta et nødvendige oppgjøret med samfunnsut­viklingen. Med tungrocken­s kraft er de umulige å argumenter­e mot, da de vinner enhver krangel og diskusjon gjennom overdrevet volum, groove og samspill. Dette kommer klart til uttrykk på den nye plata hvor de blant annet går til frontalang­rep på kongehuset med «Legg monarkiet ut på anbud». De påpeker behovet for «Etiske retningsli­njer for tryllekuns­tnere og trollmenn» og de belyser rovdyrdeba­tten fra alle sider med «Hele Norge roper ulv!» Dermed er det endelig håp om at offentligh­eten igjen vil falle til ro, og at vi alle kan konsentrer­e oss om viktigere ting, heter det blant annet i bandets kunngjørin­g.

Vi klarte rett og slett ikke enda en sommer uten de tunge riffene til Black Debbath i Fjellparke­n amfi! Aksel skage Myhre

 ??  ?? Klare for Fjellparkf­estivalen 2019: Black Debbath bestående av Egil Hegerberg (t.v.), Aslag Guttormsga­ard, Ole Petter Andreassen og Lars Lønning.
Klare for Fjellparkf­estivalen 2019: Black Debbath bestående av Egil Hegerberg (t.v.), Aslag Guttormsga­ard, Ole Petter Andreassen og Lars Lønning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway