Lister

Inviterer til søppelpluk­king

- Av Ruben Duvold

30. januar skal Solstua barnehage ut å plukke søppel på Haviksande­n, de ønsker at så mange som mulig dukker opp for å hjelpe dem.

– Vi håper at de som kan komme, tar turen til Haviksande­n. Alle kan gjøre litt, sammen blir vi mange. Selv om folk ikke har tid til å komme på stranda akkurat den dagen, så er det mange andre ting de kan gjøre for å hjelpe miljøet i hverdagen, oppfordrer daglig leder i Solstua barnehage Siren Deisz.

Arrangemen­tet er en del av en satsing fra Norlandia-kjeden som heter «Norlandia Quest». Denne kjeden eier barnehager i fem forskjelli­ge land og alle skal ha fokus på samme tema, som i år er «go green». Ambassadør for prosjektet Cecilie Tangen mener det er en veldig god laering for barna.

– Det er veldig viktig når man skal bevare naturen, at man begynner allerede med de små, og hjelper dem med å forstå hva de skal gjøre for å ta vare på miljøet, sånn at de ikke bare er med på arrangemen­tet, men også skjønner hvorfor det er en viktig ting å gjøre. Barna ved Norlandia Solstua barnehage Thomas Kristianse­n (5), Vilde Buch-iversen (5), Ingrid Jølle Ballestad (5) og Nihaal Ismail (5) liker alle å komme seg ut å plukke søppel i stedet for å bare sitte i barnehagen. De er enige i at de gjerne vil at det skal komme en del folk for å hjelpe dem i søppelpluk­kingen fordi de vet at hvis de ikke plukker søppelet så kan det få store konsekvens­er.

– Vi må plukke søppel sånn at ikke dyrene spiser det, fordi da kan de bli syke og dø.

35 barn skal vaere med til Haviksande­n, i tillegg til at alle fra 0–3 år får et alternativ­t opplegg rundt barnehagen som går ut på å plukke søppel der. Solstua har også sendt ut melding til andre barnehager i området for å høre om de har lyst til å vaere med på arrangemen­tet.

– Mye av poenget er å prøve å få barna til å forstå at miljøet er viktig å ta vare på og også å gjøre mye av det vi prøver å laere dem, hverdagsli­g for barna, slik at de kan gjøre det hjemme i tillegg, sier Deisz.

 ??  ?? Daglig leder Siren Deisz og Vilde Buch-iversen (5) vet å ta vare på miljøet.
Daglig leder Siren Deisz og Vilde Buch-iversen (5) vet å ta vare på miljøet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway