Lister

Han fikk navnet Jesus

-

Kalenderen er skiftet ut, og idet rakettene fløy over himmelen tikket tallet over fra 2018 til 2019. Vi er gått inn om dørstokken til ett nytt år. Fjoråret ligger bak oss og vi er kommet inn i ett nytt år.

Når vi er begynt på et nytt år, ved vi ikke hva vi går inntil. Vi kan tenke som så der gikk atter et år, men vi får bare en dag om gangen. Og hva 2019 kommer til å inneholde ved vi ikke fordi vi har ikke erfart det ennå. Hva det ennå kommer til å innebaere så skal vi vite at vi går ikke alene, men vi går inn i det nye året i Jesu Navn. Jesus har lovet oss at han skal vaere med oss alle dager.

Lukas 2,21 sier: «Da åtte dager var gått og han skulle omskjaeres, fikk han navnet Jesus, det som engelen hadde gitt ham før han ble unnfanget i mors liv.»

Navnet Jesus var ikke valgt av noe menneske, men av Gud selv. Navnet Jesus som betyr «Herren Frelser». Jesu-navnet forteller oss hvem han er og hvorfor han kom.

Engelen sa at, Jesus kom for å frelses sitt folk fra deres synder. Og derfor sier Jesus, jeg er ikke kommet for å dømme verden, men for å frelse verden.

For livet kan synes som en gjentakels­e og en meningsløs øvelse, som vi er dømt til å foreholde oss til. Men som et gudsbarn gir juleevange­liet mening til livet. Liv er ikke en endeløs sirkel, men det går fremover som en strak linje. Tiden har en begynnelse og slutt. Livet er ikke en øvelse uten forløsning, for i Jesus ble Gud menneske og brakte forløsning til enhver av oss. For i Jesu navn har vi fått ett håp utover dette live og det gir livet mening.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway