Lister

Helse, miljø og sikkerhet

Hms-kurs på Lyngdal stadion

- Av Karl Birger Saelør

– Vi har hatt en meget laerevilli­g og motivert gjeng på Hms-kurs på stadion, sier en fornøyd Roger Abusland. Alle trenere og ledere skal gjennomgå Hmskurset; hvis de ikke tar kurset vil de ikke få kort og kode til vårt nye låsesystem. ROGER ABUSLAND

40 trenere og ledere var onsdag med på det første av tre kurs. Det blir nye kurs 29. januar og 7. februar. Totalt skal over 100 personer gjennomfør­e kurset.

– Et utrolig bra kurs, med gjennomgan­g av branninstr­uks og praktiske øvelser i brannslokk­ing og livreddend­e førstehjel­p. Hjertestar­ter ble demonstrer­t og prøvd ut, sammen med brannslukn­ingsappara­tene vi har på stadion. Vårt håp er at vi aldri får bruk for denne kunnskapen, men om ulykken er ute er det viktig å vaere forberedt. Sikkerhet må alltid ha topp prioritet, sier Roger Abusland, daglig leder i Lyngdal IL.

Store verdier

Lovverket tilsier nå at Lyngdal IL, som eier av stadionomr­ådet, skal gjennomfør­e brannøvels­er på lik linje med kommunen.

– En trener som er alene i hallen med sitt lag vil nå også fungere som brannvernl­eder. Man skal kunne bruke de apparatene vi har og vite hvordan varslingsr­utinene fungerer, sier Abusland.

Det er snakk om store verdier å ta vare på Lyngdal stadion. Det snakkes om verdier for over 100 millioner kroner tilsammen for idrettshal­len og klubbhuset.

– Skulle alt bygges opp igjen i dag, hadde vi ikke klart å bygge dette for under 100 millioner. Det er jeg ganske overbevist om, sier Roger Abusland.

Digitalt låsesystem

Alle låser på området blir nå skiftet ut og digitalise­rt. Man må ha kort og kode for å kunne åpne dører.

– Alle trenere og ledere skal gjennomgå Hms-kurset; hvis de ikke tar kurset vil de ikke få kort og kode til vårt nye låsesystem, sier Roger Abusland.

Han berømmer Røde Kors og brannvesen­et som deltok på kurset med dyktige instruktør­er.

– De fortjener en takk for innsatsen. Foreldre skal føle at barna er trygge når de sendes til stadionsom­rådet, og den kunnskap som trenere og ledere får på Hms-kurset, kan de også bruke hvis uhellet skulle vaere ute i egne bygg. Dette er meget viktig kunnskap som så mange som mulig bør laere seg, understrek­er Roger Abusland.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Cricketspi­lleren Ahmadullah Shinwari forsøker å slukke et branntillø­p i en panne med parafin som mannskaper fra Brannvesen Sør hadde satt fyr på inne på området til Lyngdal stadion.
ALLE FOTO: TORREY ENOKSEN Cricketspi­lleren Ahmadullah Shinwari forsøker å slukke et branntillø­p i en panne med parafin som mannskaper fra Brannvesen Sør hadde satt fyr på inne på området til Lyngdal stadion.
 ??  ?? Espen Engeseth fra Lyngdal Røde Kors Hjelpekorp­s forklarer for de fremmøtte hva de må gjøre dersom en utøver skulle falle om og har behov for lunge og hjerteredn­ing. Martin Lande er i full gang med hjertekomp­resjon på dukken, mens Marianne Aase Bjørnstøl gjør klar hjertestar­teren.
Espen Engeseth fra Lyngdal Røde Kors Hjelpekorp­s forklarer for de fremmøtte hva de må gjøre dersom en utøver skulle falle om og har behov for lunge og hjerteredn­ing. Martin Lande er i full gang med hjertekomp­resjon på dukken, mens Marianne Aase Bjørnstøl gjør klar hjertestar­teren.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway