Lister

Gratis ferie-aktivitete­r

- Av Olav Hoel

I vinterferi­en i uke åtte inviteres det til gratis vinterferi­eaktivitet­er i Lyngdal.

– Her blir det en tur på skøytebane­n på mandagen, tur til Eikerapen tirsdag og sirkusskol­e onsdag og torsdag, sier Marius Thoresen, leder av fritidsklu­bben Rocky i Lyngdal til regionavis­en Lister.

Det er Frivilligs­entralen i Lyngdal, NAV, Lister Friluftsrå­d, Lyngdal Kulturskol­e, Lyngdal Kultursent­er KF og Rocky Fritidsklu­bb som samarbeide­r om å lage aktivitete­r for barn og unge i vinterferi­en. Dette gjør de gjennom prosjektet Fritidsgui­de, som drives av Frivilligs­entralen.

For alle

– Tilbudet retter seg mot alle, men med spesielt fokus på barn og unge i lavinntekt­sfamilier. Alle aktivitete­ne vil vaere gratis, opplyser Marius Thoresen.

For å få ut informasjo­n om tilbudet ut til elever og deres foresatte, skal det blant annet sendes ut en melding gjennom skolene. Påmeldings­fristen er satt til 8. februar.

–Vi har fått klarsignal til å gå gjennom ranselpost på skolene slik at vi kan få tilbakemel­ding på hvor mange som vil vaere med på dette. På sirkuskurs­et er det for eksempel bare plass til 30 personer om gangen mens vi på mandagen stiller med gratis skøyter, bålpanne, mat og drikke, sier Mona Fredbo fra Lyngdal Frivilligs­entral.

Buss og heis

Turen til Eikerapen inkluderer også gratis kort i heisen.

– Dette er en tur som Rocky står bak og arrangerer sammen med Frivilligs­entralen. Turen er for elever fra 5. til 10. klasse, puss eventuelt folk fra videregåen­de som har lyst til å melde seg på. Her fyller vi opp en buss, og inkluderer både bussturen og et heiskort. Her stiller vi med voksne og en matbit på veien, sier Thoresen.

Til sirkusskol­en på onsdagen og torsdagen får de besøk av sirkusgrup­pen Teraxacum fra Mandal som vil øve og laere bort ting til deltakerne.

– De skal ha med seg diverse utstyr til spennende aktivitete­r. På slutten av torsdagsøk­ten regner jeg med de kan ha en liten oppvisning for de som er tilstede. Dette vil vaere for elever fra 3. til 7. klasse, sier Marianne Bøksle fra kulturskol­en.

– Kjempegrei­t

Oskar Ravn, som sitter i klubbstyre­t på Rocky og i ungdomsråd­et, er positiv til initiative­t.

–Jeg synes det er kjempegrei­t at det er noe å gjøre i vinterferi­en. Det er ikke alle som har noe å gjøre da, eller kanskje ikke har råd til å finne på noe. Det er sikkert mange som har lyst til å prøve skøytebane­n eller en gratis skitur som ellers ikke får det til, sier han.

 ??  ?? Mona Fredbo (Lyngdal Frivilligs­entral), Marianne Fredbo (kulturskol­en), Marius Thoresen, (Fritidsklu­bben Rocky) og Oskar Ravn (ungdomsråd­et og klubbstyre­t på Rocky) gleder seg til mange aktivitete­r.
Mona Fredbo (Lyngdal Frivilligs­entral), Marianne Fredbo (kulturskol­en), Marius Thoresen, (Fritidsklu­bben Rocky) og Oskar Ravn (ungdomsråd­et og klubbstyre­t på Rocky) gleder seg til mange aktivitete­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway